Hledáte chutnou, levnou a originální večeři? Vyzkoušejte tyto fantasticky jednoduché zeleninové kapsy z domácího těsta! Připravíte je z pár základních surovin, které máte běžně doma. Jsou měkké, krásně voní bylinkami a jejich smažený povrch je dokonale křupavý.
Díky podrobnému foto postupu se vám recept jistě povede i napoprvé!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto zapečené bramborové lodičky s kuřecími prsy, žampiony, rajčaty a sýrem!
Levné a jednoduché zeleninové kapsy z pánve:
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 300 ml vody
- 5 g soli
- 500 g hladké mouky
Náplň:
- 6 ks cibule
- 2 ks rajčat
- 20 g čerstvého kopru
- 20 g petrželky
- sůl podle chuti
Jak budeme postupovat:
1️⃣ Do mísy si vlijeme vodu, přidáme sůl a postupně přisypeme hladkou mouku. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto.
2️⃣ Necháme 15 minut odpočinout, poté těsto rozdělíme na 6 stejných dílů.
3️⃣ Na náplň nakrájíme cibuli a rajčata, nasekáme kopr i petrželku. Vše osolíme a promícháme.
4️⃣ Každý díl těsta rozválíme na tenký obdélník, který naplníme připravenou směsí.
5️⃣ Těsto přeložíme napůl, opět potřeme náplní a znovu přeložíme do čtverce nebo kapsy.
6️⃣ Připravené kapsy smažíme na pánvi z obou stran dozlatova.
7️⃣ Podáváme teplé – skvěle chutnají samotné, ale i s jogurtovým dipem či čerstvým salátem.
Dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.