Hledáš jídlo, které uděláš za pár minut a přitom chutná jako z luxusní restaurace? Tyhle krémové kuřecí těstoviny tě zachrání, když máš hlad a nechceš trávit hodiny v kuchyni. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, jemné smetanové omáčky, česneku a rozpuštěného sýra je prostě neodolatelná.

Stačí pár běžných surovin, jeden hrnec na těstoviny a dvě pánve – a do 30 minut máš na stole krémový zázrak, který zbožňuje celá rodina. Ideální jak na rychlý oběd, tak i na pohodovou večeři.
Ingredience (na 4 porce):
- 500 g těstovin (např. vrtule)
- 500 g kuřecích prsou
- 2 lžíce oleje
- 30 g másla (cca 1,5 polévkové lžíce)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 3 stroužky česneku
- 280 g strouhaného sýra (např. cheddar, gouda nebo směs)
- Sůl a pepř podle chuti
- Voda na vaření těstovin
Postup:
1) Těstoviny
Ve větším hrnci přiveď k varu vodu, osol ji a uvař těstoviny podle návodu na obalu. Sceď je, ale část vody z vaření si schovej stranou.
2) Kuřecí maso
Kuřecí prsa omyj, nakrájej na tenké nudličky a osol i opepři. Na pánvi rozehřej olej a maso orestuj dozlatova. Trvá to jen pár minut – jakmile je měkké a šťavnaté, odstav pánev stranou.
3) Krémová omáčka
V druhé pánvi nebo kastrolu rozpusť máslo, přilij smetanu a přidej nasekaný česnek. Dochuť solí a pepřem. Nech pár minut jemně probublávat, dokud omáčka nezhoustne do krémové konzistence.
4) Spojení chutí
Do omáčky vmíchej kuřecí maso a uvařené těstoviny. Pokud je omáčka moc hustá, přilij trochu vody z vaření. Nakonec přidej strouhaný sýr a dobře promíchej, aby se krásně rozpustil a celé jídlo spojil.
5) Podávání
Podávej horké, můžeš dozdobit čerstvou bazalkou nebo nastrouhaným parmazánem navrch.
Tip navíc:
Do omáčky se skvěle hodí i špenát, sušená rajčata nebo žampiony. Pokud máš ráda pikantnější verzi, přidej trochu chilli nebo uzenou papriku.