Krémové kostky s vanilkovým krémem – jemný a lahodný dezert na plech

Pokud milujete krémové a vanilkové dezerty, tento recept vás zaručeně okouzlí. Krémové kostky jsou nadýchané, jemné a díky bohaté vrstvě vanilkového krému doslova rozplývají se na jazyku. Skvělou zprávou je, že se připravují rychle a jednoduše podle hrnečkového receptu, takže je zvládne i začátečník!

Tento moučník skvěle doplní odpolední kávu nebo rodinnou oslavu. Stačí jen pár základních surovin a za chvíli máte na stole lahodný krémový dezert, který si zamiluje celá rodina.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Hrnečkový recept - Výborný dezert s vanilkovým krémem!
Zdroj: Ketkes.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento piškotový koláč s kávovým krémem.


Krémové kostky

Co budeme potřebovat:

🍰 Těsto:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 5 ks vajec
  • Špetka vanilky

🍮 Vanilkový krém:

  • 1 ks vejce
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku cukru
  • 2,5 lžíce hladké mouky
  • 50 g másla
  • Vanilkové aroma (podle chuti)

🍫 Na ozdobu (volitelné):

  • Rozpuštěná čokoláda
  • Moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1️⃣ Příprava těsta

  • Vejce rozklepněte do mísy a vyšlehejte s cukrem a vanilkou do světlé pěny.
  • Přidejte mouku s práškem do pečiva a jemně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  • Připravený plech vymažte máslem a vysypte moukou. Nalijte těsto a rovnoměrně rozetřete.

2️⃣ Pečení těsta

  • Vložte plech do předehřáté trouby a pečte při 180 °C cca 25-30 minut, dokud těsto nezezlátne.
  • Po upečení nechte zcela vychladnout.
DOPORUČUJEME: Nepečený dezert ze zakysané smetany a salka hotový za 15 minut: Úžasný krémový dezert s chutí kávy!

3️⃣ Příprava vanilkového krému

  • V misce smíchejte vejce s cukrem a vanilkou, přidejte mléko a mouku.
  • Směs zahřívejte na mírném ohni a neustále míchejte, dokud krém nezhoustne.
  • Jakmile je krém hotový, odstavte a vmíchejte máslo, aby získal krémovou konzistenci.
  • Nechte vychladnout.

4️⃣ Sestavení dezertu

  • Vychladlé těsto podélně rozřízněte na dvě části.
  • Na první plát naneste rovnoměrnou vrstvu krému a přiklopte druhým plátem.
  • Dezert můžete ozdobit rozpuštěnou čokoládou nebo posypat moučkovým cukrem.

5️⃣ Podávání

  • Nechte dezert chvíli odpočinout v lednici, aby krém ztuhl.
  • Nakrájejte na kostky a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 


Pokud hledáte další inspirace na pochoutky, doporučujeme vám prohlédnout tyto recepty: