Bramborové placky s kuřecím masem a sýrem – dokonalá večeře pro celou rodinu!

Hledáte chutné a syté jídlo, které potěší celou rodinu? Bramborové placky s kuřecím masem a sýrem jsou skvělou volbou! Jemně křupavé placky se skvěle doplňují se šťavnatou náplní z kuřecího masa, papriky a sýra čedar, který dodá pokrmu dokonalou chuť.

Ať už je připravíte na oběd nebo večeři, zaručeně si je oblíbíte.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.


Bramborové placky s kuřecím masem a sýrem

Co budeme potřebovat:

Placky:

  • 5 brambor
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky (40 g)
  • 1 čajová lžička mleté červené papriky
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře
  • 1 čajová lžička soli (6 g)
  • Hrst nasekané petrželky
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje

Náplň:

  • 300 g kuřecího masa
  • 3–4 polévkové lžíce rostlinného oleje (20 ml)
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 2 zelené papriky
  • 1 čajová lžička soli (6 g)
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře
  • 1 čajová lžička sladké červené papriky
  • 100 g sýra čedar

Jak budeme postupovat:

1. Příprava bramborových placek:

Brambory, mrkev a cibuli oloupejte a nastrouhejte najemno. V míse smíchejte nastrouhanou zeleninu s vejcem, moukou, červenou paprikou, pepřem, solí a nasekanou petrželkou. Vše důkladně promíchejte, aby se suroviny rovnoměrně propojily.

Na pánvi rozehřejte olej. Naberte asi 2–3 lžíce bramborové směsi a rozprostřete ji na pánvi do velkého kruhu. Placku smažte na mírném ohni 2–3 minuty z každé strany, dokud nebude krásně zlatavá. Tento postup opakujte, dokud nesmažíte tři velké placky.

2. Příprava náplně:

Kuřecí prsa nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájené maso. Restujte ho asi 4–5 minut, dokud se nezačne zatáčet.

Připravte si tyto bramboráky plněné šunkou a sýrem: Bez mouky a vajec

Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne. Poté přidejte nakrájené papriky, promíchejte a ještě chvíli vařte. Okořeňte solí, pepřem a červenou paprikou. Směs sundejte z plotny a nechte lehce vychladnout.

3. Sestavení placek:

Na jednu polovinu připravené placky naneste kuřecí náplň, posypte ji nastrouhaným čedarem a poté přiklopte druhou polovinou. Stejným způsobem připravte i zbývající dvě placky.

Plněné placky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a posypte je ještě trochou čedaru, aby se vytvořila krásná zlatavá kůrka.

4. Pečení:

Předehřejte troubu na 180 °C a pečte placky asi 15 minut, dokud nejsou dokonale propečené a křupavé.


Tip na skvělou vydatnou snídani, připravenou za pár minut!

Podávání:

Hotové placky podávejte horké, ideálně s čerstvým zeleninovým salátem, zakysanou smetanou nebo oblíbeným dipem. Jsou skvělé jako hlavní chod, ale i jako netradiční svačina.


Tipy:

  • Pokud nemáte čedar, můžete použít jiný sýr, například eidam, goudu nebo mozzarellu.
  • Náplň můžete obměnit podle chuti – skvěle se hodí i žampiony, cuketa nebo špenát.
  • Pro extra křupavost můžete placky před pečením potřít rozpuštěným máslem.

Tyto bramborové placky jsou skvělou alternativou k běžným zapečeným pokrmům a rozhodně potěší všechny milovníky jednoduchých, ale lahodných jídel. Užijte si je s rodinou nebo přáteli a vychutnejte si skvělou kombinaci chutí!

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Video recept: