Čas od času mají všichni muži a chlapci neodolatelnou chuť na pořádný kus masa. Správná hospodyňka se vždy snaží, aby jídlo chutnalo trochu jinak. Pokud i vy hledáte inspiraci v této oblasti, vyzkoušejte tento recept na vepřové pečené obalené v zelí se slaninou.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Vepřové pečené obalené v zelí na jednom plechu
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřová krkovice
- velká cibule
- 1 kg kysaného zelí
- slanina
- 2-3 lžíce oleje
- koření: sůl, pepř, vegeta, česnek
Jak budeme postupovat:
1. Slaninu opečte a maso nakrájejte tak, aby bylo rozděleno na plátky, ale ne až do konce. Mezery vyplňte pepřem

2. Cibuli naskládejte mezi plátky masa a nechte ji přes noc odpočinout. Vymažte zapékací misku olejem.
3. Připravte si zelí a vložte ho na dno zapékací mísy. Vložte maso a do mezer přidejte ještě trochu zelí.
4. Maso pokryjte slaninou a poté poslední vrstvou zelí tak, aby bylo dobře obalené.

5. Misku uzavřete a pečte 2 hodiny v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Podávejte s přílohami podle chuti.
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.

Sdílejte tento recept i svým přátelům a inspirujte se dalším super receptem na karbanátky s mletým masem a zelím.