Domácí větrníky plněné lahodným karamelovým pudinkem

Větrníky jsou jedním z nejoblíbenějších dezertů, které neomrzí ani po letech. S tímto receptem si připravíte dokonalé domácí větrníky, plněné lahodnými krémy.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zdroj: Věra Noháčová

Domácí větrníky plněné lahodným karamelovým pudinkem

Co budeme potřebovat:

Pro těsto:

  • 750 ml vody
  • 1 hera
  • Špetka soli
  • 400 g prosáté hladké mouky
  • 8 vajec

Pro náplň:

  • Karamelový pudink vyšlehaný s máslem a šlehačka

Poleva na větrníky:

  • 250 g cukru krupice
  • 250 ml horké šlehačky
  • 300 g prosátého moučkového cukru

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta: V kastrůlku přivedeme k varu vodu, heru a špetku soli. Když se tuk rozpustí, snížíme teplotu a přisypeme mouku. Mícháme, dokud těsto není hladké. Po vychladnutí zašleháme postupně vajíčka.

2. Formování: Těsto přeneseme do zdobícího sáčku a na plech tvoříme větrníky. Pečeme 30 minut na 200 °C.

3. Příprava náplně: Větrníky plníme karamelovým pudinkem a na vrch dodáme šlehačku.

4. Příprava polevy: Cukr zkaramelizujeme a opatrně přilijeme horkou šlehačku. Po rozpuštění karamelu smícháme s moučkovým cukrem do hladka.

5. Dekorace: Větrníky polevou ozdobte a podávejte.

Závěr:

S tímto receptem připravíte dokonale křehké větrníky, které okouzlí svou chutí i vzhledem. Ideální na rodinné oslavy či jako nedělní pohoštění!

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Pokud hledáte další inspirace na pudinkové pochoutky, doporučujeme vám prohlédnout i tyto recepty: