Nadýchané smažené spirály obalené v cukru: Lahodné domácí koblihy

Vychutnejte si nadýchané smažené spirály, které okouzlí svou měkkostí a jemnou sladkostí. Tyto domácí koblihy, obalené v cukrovém závoji, jsou dokonalou volbou pro každou příležitost – ať už si chcete dopřát sladkou chvilku během dne, nebo pohostit rodinu a přátele něčím výjimečným. Příprava je snadná a výsledek stojí za to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Kynuté smažené karamelové spirály: Nadýchané koblihy s jemnou sladkostí
Zdroj: retete-usoare.eu

Smažené spirály obalené v cukru

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 250 ml vlažné mléko
  • 1 lžíce sušené droždí
  • 2 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 40 g měkké máslo
  • 4 g prášek do pečiva (prosátý)
  • 500 g hladké mouky

Ostatní:

  • olej (na smažení)
  • krupicový cukr (na obalování)
  • mletá skořice + vanilkový cukr (na obalování – volitelné)

Jak budeme postupovat:

1. Příprava dokonalého kynutého těsta: Začněte tím, že do větší mísy nalijete vlažné mléko a vsypejte sušené droždí. Jemně metličkou promíchejte, dokud se droždí nerozpustí. Poté přisypejte cukr, přidejte špetku soli a rozklepněte vejce. Důkladně vše promíchejte, až se ingredience rovnoměrně spojí.

Kynuté smažené karamelové spirály: Nadýchané koblihy s jemnou sladkostí
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Do vzniklé směsi vložte měkké máslo a znovu metličkou promíchejte, dokud nevznikne hladká tekutá konzistence. Nyní do směsi postupně zapracujte prosátý prášek do pečiva spolu s hladkou moukou. Hněťte těsto, dokud nebude pružné a nelepivé, přičemž by mělo být jemné na dotek. Hotové těsto v míse přikryjte potravinovou fólií, aby neosychalo a nechejte ho na teplém místě asi 1 hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Kynuté smažené karamelové spirály: Nadýchané koblihy s jemnou sladkostí
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Jakmile těsto nakyne, přeneste ho na čistou pracovní plochu lehce posypanou moukou. Rozdělte ho na 10 stejně velkých dílů a z každého dílů vytvarujte kuličku. Těsto nechejte na pracovní desce odpočívat po dobu 15 minut, aby se uvolnilo a s ním se lépe pracovalo.

Kynuté smažené karamelové spirály: Nadýchané koblihy s jemnou sladkostí
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Poté vezměte každou kuličku a opatrně ji rozválejte na delší proužek. Tento proužek stočte do tvaru elegantní spirály a položte jej na čtverec pečicího papíru. Opakujte tento postup se všemi kuličkami těsta. Poté hotové spirály přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a nechejte je dalších 15 minut odpočívat, aby znovu nabyly na objemu.

Kynuté smažené karamelové spirály: Nadýchané koblihy s jemnou sladkostí
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Mezitím zahřejte hlubší pánev s větším množstvím rostlinného oleje na mírnou teplotu. Když je olej dostatečně horký, opatrně přeneste každou spirálu i s papírem do pánve. Smažte je na mírném ohni z obou stran dozlatova, přičemž po otočení na druhou stranu opatrně odstraňte papír. Dbejte na to, aby se spirály osmaženy rovnoměrně a nenasákly příliš mnoho oleje.

Kynuté smažené karamelové spirály: Nadýchané koblihy s jemnou sladkostí
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Jakmile jsou všechny spirály krásně zlatavé a křupavé, přendejte je na talíř vyložený papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný olej. Nakonec každou koblihu důkladně obalte v jemném krupicovém cukru, aby byly dokonale sladké a křehké.

Kynuté smažené karamelové spirály: Nadýchané koblihy s jemnou sladkostí
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Podávejte je ještě teplé s hřejivou chutí domácího pečiva a vychutnejte si jejich nadýchanou strukturu a jemnou sladkost, která vás doslova okouzlí.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:

Smažené koblihy plněné nutellou – Rychlý a jednoduchý FOTO recept!