Oblíbené domácí langoše ze zakysané smetany

Langoše patří k oblíbeným pochoutkám mnoha lidí. Toto je recept na domácí langoše, který je jednoduchý a unikátní tím, že těsto může vydržet v lednici až tři dny a stále kynout.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zdroj: Káťa Fraňková

Domácí langoše ze zakysané smetany

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg hladké mouky
  • 1 a půl hrníčku vlažného mléka
  • 1 kostka droždí
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 vejce
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • Olej na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Příprava kvásku: V menší míse rozdrobte droždí, přidejte cukr a trochu vlažného mléka. Nechte asi 10 minut kvasit na teplém místě, dokud směs nezačne bublat.

2. Těsto: Do větší mísy nasypejte mouku. Do středu udělejte prohlubeň a vlijte kvásek, zbylé vlažné mléko, zakysanou smetanu a vejce. Přidejte sůl a zpracujte těsto.

3. Kynutí: Hotové těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte v lednici kynout alespoň 2 hodiny. Jak bylo zmíněno, těsto může v lednici vydržet až tři dny a stále bude kynout.

4. Smažení: Z kynoucího těsta si utrhnete kousky a na pomoučněném válendě je rozválíte na placky o tloušťce cca 1 cm. V rozpáleném oleji je smažte z obou stran dozlatova.

Maďarský guláš s houskovým knedlíkem

Tip:

Langoše můžete podávat s různými nádechy, např. s česnekem, kečupem, sýrem, zakysanou smetanou či se zeleninou. Toto těsto se také může použít na přípravu domácí pizzy.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.