Recept na salát se zelenými fazolkami a uzeným masem

Tento salát je skvělou kombinací chutí, která potěší všechny milovníky tradičních i moderních receptů. Křupavé fazolky, jemná marinovaná cibule, šťavnaté uzené maso a delikátní majonéza tvoří harmonii chutí, která se hodí jak na lehký oběd, tak jako sytější příloha k večeři.

Zdroj:
Вкусно Просто и Доступно

Ingredience:

Základ:

  • Zelené fazolky – 400 g
  • Cibule – 1 ks
  • Vejce – 3 ks
  • Uzené maso – 400 g
  • Nakládané okurky – 3 ks
  • Majonéza – 3 lžíce

Nálev na cibuli:

  • Cukr – 2 lžíce
  • Voda – 200 ml
  • Sůl – ½ lžičky

Postup:

1) Příprava fazolek:
Zelené fazolky vložte do osolené vroucí vody a vařte přibližně 2 minuty. Poté je sceďte a ihned ponořte do studené vody, aby si zachovaly krásnou zelenou barvu. Pokud nemáte čerstvé fazolky, lze použít i mražené.

2) Smažení vaječných placek:
Vejce rozšlehejte v misce a na rozpálené pánvi z nich připravte tenké placky. Každou placku smažte z obou stran asi 2 minuty. Hotové placky nechte vychladnout. Postup zopakujte se všemi třemi vejci.

3) Marinovaná cibule:
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. V misce smíchejte vodu, cukr a sůl, do tohoto nálevu cibuli vložte a nechte marinovat, aby získala jemnější a sladší chuť.

4) Příprava dalších ingrediencí:
Uzené maso nakrájejte na tenké proužky. Stejným způsobem nakrájejte vaječné placky a okurky. Vše přidejte do velké mísy spolu s fazolkami a marinovanou cibulí (včetně nálevu).

5) Dochucení:
Přidejte majonézu a podle chuti osolte. Všechny ingredience dobře promíchejte, aby se chutě spojily.

6) Podávání:
Salát můžete podávat ihned, ale chutná ještě lépe vychlazený. Doporučujeme ho před podáváním nechat aspoň 30 minut odležet v lednici.

VIDEO RECEPT


Tipy:

  • Místo majonézy můžete použít zakysanou smetanu nebo jogurt pro lehčí verzi.
  • Salát skvěle doplní čerstvý chléb nebo bageta.
  • Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte trochu nasekaných feferonek nebo chilli vloček.

Vyzkoušejte také:


Závěr:

Tento salát se zelenými fazolkami a uzeným masem je výjimečnou kombinací tradičních chutí s moderní úpravou. Hodí se nejen na slavnostní tabuli, ale také na běžné rodinné obědy. Jeho rychlá příprava a lahodná chuť z něj dělají oblíbený pokrm, který si každý zamiluje.