Kdo by odolal kombinaci bohaté makové náplně, sladkých hruškových povidel, voňavého kokosu a křupavé drobenky? Tato maková buchta je dokonalým spojením všech těchto chutí a stane se jistě oblíbeným dezertem pro každou příležitost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Hruškový perník s jogurtem a skořicí – dezert plný harmonie chutí
Maková buchta s hruškovými povidly, kokosem a drobenkou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek mléka
- 1 dcl oleje
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
Maková náplň:
- 2 hrnky mléka
- 2 hrnky mletého máku
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžic cukru krupice
- Mletá skořice
Drobenka:
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku hrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1/4 Hery nebo másla
Tvarohový dezert za pár minut: Jednoduchá a rychlá pochoutka
Jak budeme postupovat:
1. Příprava makové náplně: Mléko přiveďte téměř k varu, přidejte mák a vařte za stálého míchání 5-10 minut. Do zhoustlé hmoty vmíchejte cukry a mletou skořici.
2. Příprava těsta: Všechny ingredience smíchejte a vylejte na plech vymaštěný a vysypaný moukou.
3. Dokončení buchty: Lžící kladte na těsto hromádky makové náplně a hruškových povidel. Posypte kokosem a zakončete drobenkou.
4. Pečení: Pečte v předem vyhřáté troubě na 160 °C zhruba 40 minut. Po upečení buchtu ještě trošku posypte kokosem pro voňavou finální chuť.
Tato maková buchta s hruškovými povidly je dokonalá pro každého milovníka tradičních českých dezertů s moderním twistem. Určitě vás potěší svou komplexní chutí a stane se oblíbeným doplňkem vašeho sladkého stolu.
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.