Rychlá a jednoduchá kakaovo-tvarohová buchta, která doplní odpolední kávu

Chcete si dopřát něco sladkého a nemáte moc času? Tato kakaovo-tvarohová buchta je ideální volbou. Jednoduchá příprava, krátká doba pečení a nádherná kombinace čokoládového těsta a jemné tvarohové náplně vám zaručeně zpříjemní den!

Zdroj: Katerina Vonsakova

Ingredience:

Kakaové těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 3 lžíce kakaa

Tvarohová náplň:

  • 2 tvarohy v alobalu
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 2 vejce

Příprava:

1) Příprava kakaového těsta: Všechny ingredience smíchejte v míse dohromady. Z této směsi si nechte stranou menší část.

2) Příprava tvarohové náplně: Smíchejte tvaroh, cukr krupice, mléko, pudinkový prášek a vejce v další míse.

3) Sestavení buchty: Na pekáč vyložený pečícím papírem nalijte větší část kakaového těsta. Následně opatrně přidejte tvarohovou směs a na vrch pocákáme zbylé kakaové těsto (můžete je trochu rozředit mlékem, aby bylo tekutější).

4) Pečení: Pečte v předem vyhřáté troubě na 170-180°C zhruba 40 minut, podle vaší trouby. Po upečení můžete buchtu posypat cukrem krupice pro sladší povrch.

Závěr:

Tato kakaovo-tvarohová buchta je dokonalou sladkostí pro každou příležitost. Ať už k odpolední kávě nebo jako dezert po hlavním chodu. Užijte si její lahodnou chuť!