Šťavnatý hovězí steak s rozmarýnem a česnekovými bramborami s parmazánem

Připravte si dokonale vyvážený pokrm, který potěší každého milovníka kvalitního hovězího masa i lahodných příloh. Tento recept spojuje šťavnatý hovězí steak s jemnou chutí rozmarýnu a másla s křupavými česnekovými bramborami, posypanými parmazánem. Ideální volba pro slavnostní oběd, večeři nebo kdykoli, kdy si chcete dopřát něco opravdu výjimečného. Pusťte se do přípravy a vychutnejte si každé sousto!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Šťavnatý hovězí steak s rozmarýnem a česnekovými bramborami s parmazánem
Zdroj: YouTube/Idei de retete

Doporučujeme: Pečená hovězí játra na jablkách a cibulce

Hovězí steak s rozmarýnem a česnekovými bramborami s parmazánem

Co budeme potřebovat:

  • 6–8 brambor
  • 1–2 kusy hovězího entrecôte
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • olivový olej
  • 200 g strouhaného parmazánu
  • 1 svazek čerstvé petrželky
  • 4–5 stroužků česneku
  • čerstvý rozmarýn
  • mletý sušený rozmarýn
  • sůl a pepř

Jak budeme postupovat:

1. Brambory vařte v hrnci s poklicí po dobu 20 minut.

Šťavnatý hovězí steak s rozmarýnem a česnekovými bramborami s parmazánem
Zdroj: YouTube/Idei de retete

2. Vyložte plech pečícím papírem. Na plech rozložte brambory tak, aby mezi nimi byl dostatek místa, abyste je mohli rozmáčknout.

3. Každý brambor nařízněte do kříže. Poté je pomocí šťouchadla na brambory rozmáčkněte na tloušťku přibližně 2–3 cm.

Šťavnatý hovězí steak s rozmarýnem a česnekovými bramborami s parmazánem
Zdroj: YouTube/Idei de retete

4. Rozmáčknuté brambory bohatě zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte granulovaným česnekem a mletým rozmarýnem.

Šťavnatý hovězí steak s rozmarýnem a česnekovými bramborami s parmazánem
Zdroj: YouTube/Idei de retete

5. Pečte brambory v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 30 minut.

6. Mezitím v misce smíchejte prolisovaný česnek s nasekanou petrželkou, špetkou soli a 2–3 lžícemi olivového oleje.

Šťavnatý hovězí steak s rozmarýnem a česnekovými bramborami s parmazánem
Zdroj: YouTube/Idei de retete

7. Když jsou brambory hotové, vyjměte je z trouby a na každý brambor dejte kousek másla.

8. Poté je posypte strouhaným parmazánem a vraťte do trouby na dalších 6–8 minut při 200 °C.

Šťavnatý hovězí steak s rozmarýnem a česnekovými bramborami s parmazánem
Zdroj: YouTube/Idei de retete

9. Hovězí steak: Hovězí entrecôte z obou stran osolte a opepřete.

10. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a steak opékejte 2–3 minuty z každé strany.

11. Do pánve přidejte kousek másla, 2–3 stroužky česneku a několik větviček čerstvého rozmarýnu. Steak ještě krátce opečte z obou stran.

Šťavnatý hovězí steak s rozmarýnem a česnekovými bramborami s parmazánem
Zdroj: YouTube/Idei de retete

12. Hotové brambory vyjměte z trouby a na každý brambor dejte lžičku česnekové směsi s petrželkou. Podávejte spolu s hovězím steakem.

Šťavnatý hovězí steak s rozmarýnem a česnekovými bramborami s parmazánem
Zdroj: YouTube/Idei de retete

Hotovo!

Šťavnatý hovězí steak s rozmarýnem a česnekovými bramborami s parmazánem
Zdroj: YouTube/Idei de retete

Dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

VIDEO NÁVOD: