Připravte si doma nezapomenutelné taštičky ze sladkého listového těsta a jemného mascarpone krému mascarpone s citronovou vůní podle našeho oblíbeného receptu, který zvládne opravdu každý. Křehké a křupavé listové těsto obohacené o lahodný krém přináší dezertu lehkost a půvab. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku. Sladkou tečku v podobě chutného dezertu ocení úplně všichni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Vyzkoušejte tuto smetanovou roládu s mandlemi a malinami – Snadná a rychlá příprava!
Rychlý dezert z listového těsta a jemného mascarpone krému
Co budeme potřebovat:
- 1 listové těsto
- mléko – na potírání (impregnace)
- 8 g vanilkový cukr – na posypání
- vanilkový cukr – na posypání a ochucení
Krém:
- 200 ml smetana ke šlehání
- 3 lžíce moučkový cukr
- 125 g mascarpone
- 1 lžička citronová aroma/podle chuti
Ostatní:
Na zdobení:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Připravte listové těsto, překrojte na čtverce a potřete ho/impregnujte mlékem.
2. Následně z nich vytvarujte trojúhelníčky, které položte na plech vyložený pergamenem. Potřete je/impregnujte znovu mlékem a posypejte vanilkovým cukrem.
3. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.
4. Krém: Do mísy nalijte smetanu ke šlehání – vyšlehejte, dále přisypejte moučkový cukr, přidejte mascarpone a citronové aroma. Pořádně šlehejte do středně tuhého krému a po vyšlehaní krém naneste do zdobícího sáčku.
5. Po upečení vyjměte plech z trouby, překrojte taštičky na polovinu, ale ne úplně a naplňte je krémem ve tvaru vlnek.
6. Na závěr je ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.