
Vánoční kokosová roláda s lahodným čokoládovým mascarpone krémem je dokonalým dezertem, který na svátečním stole zazáří. Jemné kokosové těsto, bohatá čokoládová náplň a elegantní vzhled dělají z této rolády perfektní volbu pro každého, kdo chce svým blízkým nabídnout něco výjimečného. Připravte si tuto sladkou vánoční pochoutku a užijte si chvíle plné radosti a lahodných chutí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pokud hledáte nějakou další kokosovou dobrotu, určitě vyzkoušejte náš recept na jednoduchý kakaový zákusek s kokosovým krémem.
Vánoční kokosová roláda z dvoubarevného těsta s čokoládovým mascarpone krémem
Co budeme potřebovat:
Dvoubarevné těsto:
- 30 g kakaa + 70 ml vroucí vody
- 10 vaječné bílky
- špetka soli
- 5 g vanilinu
- 70 g cukru
- 10 žloutků
- 130 g cukru
- 100 ml mléka
- 100 ml rostlinný olej
- 200 g univerzální mouka
- 6 g prášek do pečiva
Krém:
- 80 g rozpuštěná hořká čokoláda + 30 ml smetana ke šlehání 33 % tuku
- 400 g mascarpone nebo smetanový tvaroh
- 3 g vanilinu
- 40 g moučkový cukru
- 60 ml smetana ke šlehání 33 % tuku
Poleva:
- 50 g rozpuštěná mléčná čokoláda
- 1 lžička rostlinný olej
Na zdobení a posypání:
- 20 g kokosové vločky
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve si do nádobky nasypejte kakao a nalijte vroucí vodu – pořádně promíchejte.


2. Dvoubarevné těsto: Do velké mísy si vlijte vaječné bílky, přidejte špetku soli, vsypejte vanilin a přisypejte cukr – šlehejte do nadýchané bílé pěny.


3. Do velké mísy si vlijte žloutky – šlehejte a během šlehání postupně přisypávejte cukr, přilévejte mléko a olej. Potom do směsi nasypejte prosátou univerzální mouku s práškem do pečiva – pořádně promíchejte a postupně přidávejte bílkovou pěnu. Důkladně promíchejte stěrkou a těsto je hotové!






4. Vzniklé těsto si rozdělte na 2 stejné části. První část těsta si nalijte na plech vyložený pergamenem, pěkně rozetřete a uhlaďte. Do druhé časti těsta si vlijte předem připravenou čokoládovou směs – promíchejte a získáte čokoládové těsto.




5. Následně vzniklé čokoládové těsto pomocí naběračky nalijte na obyčejné těsto na pergamenu a vytvarujte vzory.


6. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut při 180 °C dozlatova. Po upečení těsto nechejte vychladnout a pak zarovnejte okraje.

7. Do misky s rozpuštěnou hořkou čokoládou si nalijte smetanu 33% tuku – promíchejte.

8. Krém: Do velké mísy si vložte mascarpone krém nebo smetanový tvaroh, přisypte vanilin, moučkový cukr a přilijte smetanu ke šlehání 33 % tuku – pořádně šlehejte do pěny. Potom do vyšlehané pěny si vlijte čokoládovou směs – pokračujte ve šlehání do nadýchané pěny a pak promíchejte stěrkou.




9. Potom pomocí druhého pergamenu přeložte těsto na opačnou stranu a odstraňte pergamen na těstě. Srolujte s novým pergamenem do rolády a uložte na 1 hodinu do lednice.


10. Po 1 hodině vyjměte těsto z lednice a naplňte ho připraveným krémem v zdobícím sáčku. Znovu srolujte do rolády a uložte na 4-5 hodin o lednice.


11. Poleva: Do misky s rozpuštěnou čokoládou nalijte olej a poleva je hotová!


12. Získanou polevou si přelijte povrch rolády a nakonec ještě ozdobte kokosovými vločkami.


13. Vánoční kokosovou roládu z dvoubarevného těsta s čokoládovým mascarpone krémem podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.


Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na sladké pochoutky!
Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:
Vánoční rumové kuličky z piškotů obalené v kokosu – sladké pohoštění!
Přečtěte si také:
- Bláznivý koláč ke kafíčku
- Jak efektivně a snadno vyčistit ucpaný odtok: Jednoduchý a levný trik bez chemie
- Farářské brambory: Toto schová do kapsy i hlavní chod
- Kolik kroků denně ujít, abyste skutečně zhubli – ověřené tipy a praktický plán
- Banány stačí oloupat a položit na listové těsto: Když ochutnáte tento dezert, budete ho pravidelně připravovat
 
            













































