Větrníky v cukrárně už nekupuji, každý ptá jen toto: Líný větrník na plechu

Líný větrník na plechu je dokonalým důkazem, že i tradiční a zdánlivě složité dezerty mohou být připraveny snadno a rychle. Tento recept vás zve do světa lahodných chutí s minimální námahou.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zdroj: old.podlasie24.pl

Pokud hledáte nějakou další šlehačkovou dobrotu, určitě vyzkoušejte tento královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem.

Líný větrník na plechu

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 300 ml vody
  • 250 g margarínu
  • 250 g hladké mouky
  • Špetku soli
  • 8 vajec

Náplň:

  • 7 lžic krystalového cukru
  • 1 l mléka
  • 3 bal. zlatého klasu
  • 250 g másla

Volitelné:

Na vrch:


Jak budeme postupovat:

1. Odpalované těsto: Ve vodě rozpustíme margarín, přidáme mouku a vaříme do husté kašovité hmoty. Po vychladnutí postupně přidáme vejce a vytvoříme krémovou hmotu.

2. Pečení těsta: Hmotu rozdělíme na dvě poloviny a rozetřeme na pečícím papíru na plechu. Pečeme při 200 °C po dobu 30 minut.

3. Příprava krému: Rozpustíme cukr, zalijeme mlékem a přidáme rozmíchané pudinkové prášky. Po vychladnutí vmícháme změklé máslo.

4. Sestavení větrníku: Na jeden plát těsta natřeme krém, přikryjeme druhým plátem a na vrch aplikujeme polevu.

Náš tip

  • Pro ještě bohatší chuť můžete mezi krém a šlehačku vmíchat plátky čerstvého ovoce nebo rozetřít tenkou vrstvu vaší oblíbené marmelády.

Buchta s vůní kávy a krémem ze zakysané smetany

Závěr

S tímto receptem na líný větrník na plechu získáte nejen vynikající dezert, ale také důkaz, že pečení nemusí být vždy časově náročné. Užijte si radost z pečení a chutnání větrníků bez zbytečného stresu a komplikací.

Dobrou chuť!

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:

Připravte si tento skvělý smetanový dezert s čokoládovou polevou!