Margot kolečka – vánoční cukroví

Toto vánoční cukroví je jednoduché na přípravu a jistě potěší všechny milovníky čokolády. Margot kolečka jsou klasikou, která by neměla chybět na žádném vánočním stole. Vyzkoušejte tento tradiční recept na sladké kolečka s čokoládovou náplní a polevou.

Zdroj: Nikola Holubová

Ingredience:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vejce
  • Špetka citronové kůry

Náplň:

  • 150 g čokolády Margot (nastrouhané)
  • 200 g másla
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 3 lžíce rumu

Zdobení:

  • Čokoládová poleva
  • 1 nastrouhaná čokoláda Margot

Postup:

1) Příprava těsta: Zpracujte mouku, máslo, cukr, vejce a citronovou kůru do hladkého těsta. Nechte těsto odpočinout v lednici, ideálně přes noc.

2) Vykrajování a pečení: Vyválejte těsto na plát tloušťky asi 3 mm a vykrojte kolečka. Pečte je v předehřáté troubě na 160 °C asi 10 minut, dokud lehce nezhnědnou. Po upečení je nechte vychladnout.

3) Příprava náplně: Máslo utřete s cukrem do pěny, poté vmíchejte nastrouhanou Margot čokoládu a rum.

4) Plnění a zdobení: Kolečka spojte čokoládovou náplní a ozdobte čokoládovou polevou a nastrouhanou Margot čokoládou.

Vyzkoušejte také – Ořechové laskonky: Křupavé cukroví s karamelovou náplní


Doporučení:

  • Kolečka můžete zdobit různými vzory na polevě pomocí vidličky nebo cukrářského sáčku.
  • Cukroví skladujte v chladu v uzavřené dóze, aby si zachovalo svou čerstvost.
  • Ujistěte se, že máte všechny ingredience připravené předem, aby příprava byla plynulá a bez stresu.