Tvarohoví šneci z listového těsta: Jednoduchá a rychlá dobrota

Tento jednoduchý recept na tvarohové šneky z listového těsta je ideální na rychlé pečení, když chcete připravit něco sladkého. Šneci jsou jemní, sladce vonící a skvělí jako rychlá svačina nebo pohoštění pro hosty.

Zdroj: Jana Spurná

Ingredience

  • 1 balení listového těsta (koupené)
  • 250 g tvarohu (v kostce)
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 vejce (na náplň)
  • 1 lžíce rumu (volitelné)
  • 1 lžíce vanilkového pudinku (práškového)
  • 1 vejce (na potření)

Postup

1) Příprava těsta:
Listové těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na tenký obdélníkový plát.

2) Příprava náplně:
V misce smíchejte tvaroh s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, jedním vejcem, rumem (pokud ho používáte) a práškovým vanilkovým pudinkem. Míchejte, dokud není směs hladká a jednotná.

3) Plnění a rolování:
Rovnoměrně rozprostřete tvarohovou směs na rozválené listové těsto. Poté těsto opatrně srolujte jako závin.

4) Krájení šneků:
Ostrým nožem nakrájejte rolku na asi 1-1,5 cm silné plátky, čímž vytvoříte šneky.

5) Pečení:
Nakrájené šneky položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vajíčkem, aby byly po upečení krásně zlatavé.

6) Pečení:
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C, dokud šneci nezezlátnou – přibližně 15-20 minut.

Vyzkoušejte také:

Pribináček řezy na lžičky: Takové recepty miluji 


Tipy na servírování a úpravy

  • Ozdobení: Po upečení můžete šneky posypat moučkovým cukrem pro extra sladkost.
  • Chuťová variace: Do tvarohové náplně můžete přidat citronovou kůru pro osvěžující chuť nebo rozinky pro sladkou texturu.
  • Skořice: Pokud máte rádi skořici, můžete jí přidat do náplně pro další vrstvu chutě.

Závěr

Tvarohoví šneci z listového těsta jsou skvělou volbou, pokud chcete připravit rychlý a chutný dezert. Díky jemné tvarohové náplni a křupavému těstu si je zamilují děti i dospělí. Tento recept je ideální pro jakoukoli příležitost, kdy potřebujete sladké pohoštění, které je jednoduché na přípravu a neodolatelně chutné!