Omrzel vás už ten sále stejný kupovaný chléb? Rádi byste vyzkoušeli něco nového? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme nadýchaný bylinkový chléb se sýrem. Jakmile jednou vyzkoušíte tento fantastický chleba, tak si na ten kupovaný už ani nevzpomenete!
Už se vám začínají sbíhat sliny? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte vařečku do ruky a pojďme si společně přichystat tento výborný, domácí chléb!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento recept na křupavé bramboráčky plněné šunkou a sýrem – hotové za 15 minut!
Výborný recept na bylinkový chléb se sýrem:
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 500 g mouky na domácí pečivo
- 75 ml oleje
- 8 g sušeného droždí
- 225 ml teplé vody
- 3 ks vajec
- 5 g soli
- 30 g moučkového cukru
Náplň:
- 500 g balkánského sýra
- 30 g petrželky
- 30 g kopru
- 1 vejce
- 30 g eidamu
Jak budeme postupovat:
1. Začneme tím, že smícháme vodu, droždí, moučkový cukr a sůl. Promícháme.
2. Pod utěrkou necháme 15 minut kynout.
3. Poté přidáme vejce a olej. Opět promícháme.
4. Nyní přidáme mouku a vypracujeme hezké hladké těsto.
5. Necháme hodinu kynout.
6. Po nakynutí si na pomoučněném vále těsto rozválíme.
7. Nyní v míse smícháme sýr, nasekanou petrželku, kopr, vejce a sůl.
8. Přidáme také nastrouhaný sýr.
9. Směs rovnoměrně naneseme na těsto
10. V dalším kroku těsto nakrájíme na jednotlivé čtverečky.
11. Nyní naskládáme vždy 4 čtverečky na sebe.
12. Umístíme do pečící formy a necháme pod utěrkou 40 minut odpočinout.
13. Po uplynulé době pomažeme vejcem.
14. Pečeme při 180 stupních zhruba 40 minut a máme hotovo!
Dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.