Většina z nás miluje vůni a chuť bramboráků. Vždy jsou výbornou volbou jako příloha i jako samostatný oběd. Jste také vášnivým fanouškem bramboráků? Pokud ano, dnešní recept na křupavé bramboráčky vás nadchne. Již tak výborné bramboráky jsou ještě více vylepšeny sýrem a šunkou.
Příprava je naprosto snadná a nezabere vám žádný čas navíc. Jejich příprava trvá stejně dlouho jako příprava klasických bramboráků. Chuťově jsou však stále o několik kroků napřed.
Co budeme potřebovat:
- 500 g brambor
- Olej na smažení
- sůl
- pepř
- Šunka
- sýr
Jak budeme postupovat:
- Brambory uvaříme ve slupce. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout.
- Potom brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme sůl a pepř.
- V pánvi rozpalte olej. Naberte porci brambor a vložte na pánev. Vytvarujte do kruhu. Tuto placku osmažte z obou stran dozlatova.
- Potom mezi dvě placky vložte šunku a sýr. Dejte do trouby takto vzniklé bramborové placky zapéct ještě na pár minut do trouby.