Vláčný čokoládový perník s bohatou čokoládovou polevou – jednoduchý recept

Vyzkoušejte tento vláčný čokoládový perník s bohatou čokoládovou polevou, který vás nadchne svou jednoduchostí a neodolatelnou chutí. Tento recept je perfektní volbou pro všechny milovníky čokolády, kteří chtějí rychle připravit sladký dezert pro jakoukoliv příležitost. Jemné těsto a lahodná poleva z horké čokolády zajistí, že se tento perník stane oblíbeným dezertem ve vaší domácnosti. Ozdobený strouhanou čokoládou, je to sladká tečka, kterou si zamilujete.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Vláčný a nezapomenutelný čokoládový perník - Čokoládové vábení!
Zdroj: Domaći Kuhar

Čokoládový perník s bohatou čokoládovou polevou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 550 ml bílý jogurt
  • 100 ml oleje
  • 250 g cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 300 g mouky
  • 2 lžičky jedlé sody

Poleva:

  • 180 g rozpuštěné máslo
  • 120 ml mléka
  • 120 g cukru
  • 120 g horké čokolády na vaření

Na zdobení:

  • strouhaná čokoláda

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do mísy nalijte bílý jogurt a přilijte olej. Dále nasypejte kakao, cukr, mouku a jedlou sodu – společně všechny ingredience v míse promíchejte metličkou a získáte vláčné těsto!

Vláčný a nezapomenutelný čokoládový perník - Čokoládové vábení!
Zdroj: Domaći Kuhar
Vláčný a nezapomenutelný čokoládový perník - Čokoládové vábení!
Zdroj: Domaći Kuhar

2. Výsledné těsto nalijte do kulaté formy na pečení, pěkně rozetřete a uhlaďte.

Vláčný a nezapomenutelný čokoládový perník - Čokoládové vábení!
Zdroj: Domaći Kuhar
Vláčný a nezapomenutelný čokoládový perník - Čokoládové vábení!
Zdroj: Domaći Kuhar

3. Pečte v předehřáté formě 30 minut při 180 °C dozlatova a po upečení nechejte koláč vychladnout.

Vláčný a nezapomenutelný čokoládový perník - Čokoládové vábení!
Zdroj: Domaći Kuhar

4. Poleva: Do menšího hrnce vložte změklé máslo, které rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní. Pak k němu přilijte mléko, nasypejte cukr a vmíchejte horkou čokoládu na vaření – míchejte, dokud se cukr a horká čokoláda na vaření nerozpustí.

Vláčný a nezapomenutelný čokoládový perník - Čokoládové vábení!
Zdroj: Domaći Kuhar
Vláčný a nezapomenutelný čokoládový perník - Čokoládové vábení!
Zdroj: Domaći Kuhar
Vláčný a nezapomenutelný čokoládový perník - Čokoládové vábení!
Zdroj: Domaći Kuhar

5. Získanou polevou přelijte koláč ve formě, chvíli počkejte a vyjměte ho z formy. Můžete ho také na chvíli uložit do lednice, záleží jen na vás!

Vláčný a nezapomenutelný čokoládový perník - Čokoládové vábení!
Zdroj: Domaći Kuhar

6. Na závěr vláčný a nezapomenutelný čokoládový perník ozdobte strouhanou čokoládou a podávejte s láskou, skvělou chutí a potěšením.

Vláčný a nezapomenutelný čokoládový perník - Čokoládové vábení!
Zdroj: Domaći Kuhar

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

 

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.