Domácí langoše ze zakysané smetany

Připravte si nadýchané domácí langoše ze zakysané smetany, které si zamiluje celá rodina. Jejich jemné těsto a křupavý povrch jsou ideální pro jakoukoliv oblíbenou náplň – ať už se rozhodnete pro klasiku s česnekem, sýrem a kečupem, nebo experimentujete s dalšími chutěmi.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Zdroj: Káťa Fraňková

Domácí langoše ze zakysané smetany

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg hladké mouky
  • 1 a půl hrníčku vlažného mléka
  • 1 kostka droždí
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 vejce
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • Olej na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Příprava kvásku: V menší míse rozdrobte droždí, přidejte cukr a trochu vlažného mléka. Nechte asi 10 minut kvasit na teplém místě, dokud směs nezačne bublat.

2. Těsto: Do větší mísy nasypejte mouku. Do středu udělejte prohlubeň a vlijte kvásek, zbylé vlažné mléko, zakysanou smetanu a vejce. Přidejte sůl a zpracujte těsto.

3. Kynutí: Hotové těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte v lednici kynout alespoň 2 hodiny. Jak bylo zmíněno, těsto může v lednici vydržet až tři dny a stále bude kynout.

4. Smažení: Z kynoucího těsta si utrhnete kousky a na pomoučněném válendě je rozválíte na placky o tloušťce cca 1 cm. V rozpáleném oleji je smažte z obou stran dozlatova.

Maďarský guláš s houskovým knedlíkem

Tip:

Langoše můžete podávat s různými nádechy, např. s česnekem, kečupem, sýrem, zakysanou smetanou či se zeleninou. Toto těsto se také může použít na přípravu domácí pizzy.

Dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Pokud vám tento recept zachutnal, určitě neváhejte vyzkoušet i tento:

Netradiční palačinkové lasagne s bešamelem, mletým masem a sýrem – rychlá a křupavá pochoutka pro každého