Připravte si tento chutný vanilkový dezert s mákem a čokoládovou polevou!

Hledáte-li ideální dezert k víkendové kávě, pak je možná vaše hledání u konce. Dnes si totiž společně přichystáme fantastický vanilkový dezert s mákem a čokoládovou polevou.

Makové moučníky jsou známé především v Evropě, řada cizinců se s nimi jinde nesetkala a ani netuší, že se tato skvělá surovina může využívat během pečení. A přitom jde o takovou lahůdku. Příprava této makové mňamky je navíc velice jednoduchá a časově nenáročná. Zvládne jej připravit téměř každý kuchařský začátečník.

Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento fantastický makový dezert se žloutkovým krémem a čokoládou!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na makový dezert s vanilkovým krémem a čokoládou
Zdroj: Ketkes.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento oplatkový dort!


Výborný recept na vanilkový dezert s mákem:

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 8 ks bílků
  • 200 g cukru
  • 100 g mletého máku
  • podle chuti strouhaný kokos
  • 6 lžic polohrubé mouky

Krém:

  • 8 ks žloutků
  • 200 g cukru
  • 3 dl mléka
  • 1 lžíce škrobu
  • 2 lžíce pudinkového prášku
  • 50 g másla

Na vrch:

  • půl hrnku kávy
  • 150 g drcených sušenek
  • 180 g tmavé čokolády
  • 2 lžíce mléka

Jak budeme postupovat:

1. Začneme tím, že si vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Poté přidáme mouku, mák a také kokos. Důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto.

2. Nyní připravíme plech, který si vyložíme pečícím papírem. Těsto na plech rovnoměrně rozetřeme. Pečeme při 180 stupních zhruba 25 minut.

3. Pokračujeme krémem: Vyšleháme žloutky s cukrem. V druhé míse škrob necháme rozpustit v mléce a přidáme do žloutkové směsi. Tuto směs začneme zahřívat na mírném plamenu.

4. Po chvilce přidáme pudinkový prášek. Stále mícháme dokud nám krém nezhoustne a poté odstavíme.

5. Do teplého krému přimícháme máslo a důkladně jej rozmícháme.

6. Jakmile se nám těsto dopeče a vychladne, tak jej potřeme naším krémem.

7. Na krém naneseme nedrcené sušenky, které jsme rozmočili v kávě.

8. V parní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Nakonec tuto čokoládovou polevu naneseme na vrch našeho dezertu a rovnoměrně uhladíme. Necháme vychladnout.

Hotovo! Dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.