Ananasové řezy se šlehačkou: Výjimečná kombinace chutí

Pokud hledáte sladký dezert, který překvapí svou jedinečnou chutí a jemnou strukturou, ananasové řezy se šlehačkou jsou tím pravým. Jemný korpus, kakaovo-ananasový krém, sladká šlehačka a kokos tvoří dokonalou kombinaci chutí, která potěší každého milovníka sladkostí. Tento recept vám ukáže, jak snadno si připravit tuto lahůdku doma.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Zdroj: youtube.com/ @riucagatesteretete Traditionale

Ananasové řezy se šlehačkou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 5 bílků
  • 5 lžic krystalového cukru
  • 5 lžic hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • špetka soli

Kakaovo-ananasový krém:

  • 700 ml mléka
  • 5 žloutků
  • 5 lžic krystalového cukru
  • 5 lžic škrobu
  • 100 g tmavé čokolády
  • 200 g másla
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 1 ananasový kompot
  • BEBE sušenky (nebo jiné)

Šlehačka a kokos

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 1 balení ztužovače šlehačky
  • strouhaný kokos na posypání

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta: Bílky se špetkou soli a cukrem vyšleháme na tuhý sníh.

2. Postupně přilijeme olej, krátce prošleháme a jemně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3. Připravené těsto rozetřeme na plech (30×25 cm) vyložený pečícím papírem.

4. Pečeme při teplotě 180 °C po dobu 7 minut.

5. Příprava kakaovo-ananasového krému: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme škrob a postupně přiléváme mléko.

6. Směs za stálého míchání zahřejeme na sporáku, až vznikne hustý krém.

7. Krém rozdělíme na dvě části: Do jedné horké části přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud nevznikne hladký kakaový krém.

8. Máslo vyšleháme a rozdělíme ho na dvě části. Jednu část zašleháme do kakaového krému.

9. Do druhé části másla přidáme vanilkový cukr a ananas (bez šťávy) a zašleháme do druhé části krému.

10. Sestavení zákusku: Na vychladlý korpus rozetřeme čokoládový krém.

11. Na čokoládový krém poklademe sušenky namočené ve šťávě z ananasového kompotu.

12. Na vrstvu sušenek naneseme ananasový krém a uhladíme.

13. Dokončení: Smetanu na šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem a natřeme na vrch koláče.

14. Dezert posypeme strouhaným kokosem.

15. Hotový zákusek necháme vychladit v ledničce alespoň 3 hodiny.

Dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.