Připravte si luxusní vepřové kostky na hrášku s mrkví a rýží

Tento recept na vepřové kostky na hrášku s mrkví je skvělou volbou pro chutný a sytý oběd nebo večeři. Spojení šťavnatého vepřového masa s jemnou chutí hrášku a mrkve vytváří dokonale harmonický pokrm.

Zdroj: Renáta Řihoutová

Ingredience

  • Vepřová plec (nakrájená na kostky)
  • Sůl
  • Pepř
  • Sádlo
  • 1 cibule (nakrájená na kostičky)
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • Mletý kmín
  • Mrkev (nakrájená na kolečka)
  • Vývar na podlití
  • Sterilizovaný hrášek
  • 1 lžíce solamylu
  • 100 ml vody
  • Rýže (připravená podle návodu)

Postup

1) Vepřovou plec nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte sádlo a orestujte na něm cibulku do zlatova.

2) Přidejte lžíci rajského protlaku, krátce orestujte a poté vložte připravené maso. Orestujte maso ze všech stran, aby se zatáhlo a získalo pěknou barvu.

3) Přidejte mletý kmín a nakrájenou mrkev. Podlijte vývarem tak, aby bylo maso částečně ponořené. Přikryjte pokličkou a nechte dusit.

4) V polovině dušení přidejte sterilizovaný hrášek a pokračujte v dušení, dokud nebude maso měkké.

5) Na závěr zahustěte omáčku lžící solamylu rozpuštěného ve 100 ml vody. Nechte chvíli provařit, aby omáčka zhoustla.

6) Mezitím si připravte rýži podle návodu na obalu.

Závěr

Vepřové kostky na hrášku s mrkví jsou výborným tradičním pokrmem, který si zamiluje celá rodina. Kombinace šťavnatého masa, jemné zeleniny a husté omáčky je dokonalým jídlem na každý den.