Pokud máte na zahradě dostatek rebarbory, tak určitě připravte rodině tento šťavnatý rebarborový pudink

Rebarborový pudink je lahodný a osvěžující dezert, který je ideální pro letní dny. Kombinace kyselkavé rebarbory a sladké krupice vytváří skvělou chuťovou rovnováhu. Tento dezert je nejen jednoduchý na přípravu, ale také zdravější alternativou díky možnosti použít erythritol místo cukru.

Zdroj: ottisfozblog.wordpress.com

Ingredience

  • 5–6 stonků rebarbory
  • Voda (na pokrytí rebarbory)
  • 6–8 lžic cukru nebo erythritolu (dle chuti)
  • Mletá skořice (podle chuti)
  • 4–5 lžic krupice (množství můžete přizpůsobit)
  • Rozinky a citronová tráva na ozdobu

Postup

1) Příprava rebarbory:
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Dejte ji do hrnce a zalijte takovým množstvím vody, aby byla rebarbora pokrytá.

2) Vaření rebarbory:
Přidejte cukr nebo erythritol a trochu mleté skořice podle chuti. Rebarboru vařte na středním ohni, dokud nezměkne, což trvá jen pár minut.

3) Příprava krupicového pudinku:
Jakmile je rebarbora měkká, rozmixujte ji dohladka tyčovým mixérem. Poté postupně vmíchejte krupici a opět přiveďte k varu. Nechte vařit, dokud krupice nenabobtná a směs nebude mít pudinkovou konzistenci. Pokud se vám směs zdá příliš hustá, můžete přidat trochu více vody.

4) Servírování:
Hotový pudink nalijte do misek a nechte vychladnout. Ozdobte rozinkami a nakrájenou citronovou trávou pro osvěžující chuťový akcent.

Závěr

Tento šťavnatý rebarborový pudink je skvělým způsobem, jak si vychutnat svěžest rebarbory v lehkém a chutném dezertu. Jednoduchý recept můžete přizpůsobit svým chuťovým preferencím a podle potřeby jej osladit cukrem nebo zdravější alternativou. Ozdobte pudink rozinkami a citronovou trávou pro extra chuť a krásný vzhled.