Pokud hledáte chutnou, rychlou a snadnou večeři, která se odlišuje od běžných špízů a grilovaných pokrmů, vyzkoušejte kuřecí stehna na pivě. Tento recept přináší bohatou chuť kuřecího masa marinovaného v pivu, které dodá masu jedinečnou jemnost a šťavnatost. Doplněná čerstvým zeleninovým salátem tvoří ideální kombinaci pro lehkou a přitom sytou večeři.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Kuřecí stehna na pivě se zeleninovým salátem
Co budeme potřebovat:
Na maso:
- 6 kuřecích stehen
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 5 lžic oleje
- 20 g másla
- malá snítka rozmarýnu
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- ½ čajové lžičky hořčice
- 1 lžička grilovacího koření
- 200 ml ležáku
- 3-4 snítky petrželky
Na salát:
- 1 cuketa
- 2 syrové mrkve
- ½ lžičky soli
- 1 lžička cukru
- ½ čajové lžičky koření na zeleninovou marinádu v asijském stylu
- 2 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce 6% octa
- 2 lžíce sojové omáčky
- 4 lžíce oleje
- zelený salát – podle chuti
- větvička kopru
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí stehna omyjte a osušte. Poté je z obou stran osolte a podle chuti opepřete mletým černým pepřem.
2. Na rozpálenou pánev nalijte olej. Přidejte máslo a počkejte, až se rozpustí. Pak doprostřed pánve vložte rozmarýn a česnek.
3. Přidejte kuřecí stehna. Smažte na vysokém ohni 5 minut z každé strany.
4. Cibuli nakrájejte na kousky a rozmixujte ji mixérem na pyré. Přidejte hořčici, grilovací koření a pivo. Míchejte.
5. Po vyjmutí rozmarýnu a česneku z pánve otočte kuře kůží nahoru a zalijte je směsí cibule a piva.
6. Kuřecí stehna vařte 30 minut na mírném ohni pod pokličkou.
7. Před podáváním posypte povrch nasekanou petrželkou.
8. Zatímco se kuře vaří, připravte salát: Oloupejte cuketu a mrkev. Prostrčte je speciálním struhadlem, které z nich vytvoří dlouhé tenké proužky. Vložte je do mísy.
9. Přidejte sůl, cukr, koření na marinovanou zeleninu v asijském stylu, česnek prolisovaný lisem na česnek, sójovou omáčku a ocet a dejte je na jedno místo. Zalijte je rozehřátým olejem. Poté salát promíchejte.
10. Zeleninu nechte 30 minut marinovat.
11. Přidejte zelený salát natrhaný na kousky a nasekaný kopr. Přehazujte.
12. Kuřecí stehna podávejte se salátem!
Dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na kuřecí stehna na pivě se zeleninovým salátem i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také: Rýže s pečeným kuřecím masem a zeleninou – skvělý tip na oběd.