Připravte si lahodné selské smažené koblihy s kukuřičnou moukou, které vás přenesou do časů tradiční venkovské kuchyně. Tyto křupavé a nadýchané koblihy jsou perfektní volbou pro rodinné oslavy, snídaně či svačiny.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.

Selské smažené koblihy s kukuřičnou moukou
Co budeme potřebovat:
- Pšeničná mouka 200 g
- Kukuřičná mouka 100 g
- Voda 100 ml
- Vejce 2 ks
- Cukr 50 g
- Sušené droždí 5 g
- Olej na smažení 50 ml
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy dejte 100 g kukuřičné mouky a 100 ml vody.

2. Míchejte několikrát, dokud se voda absorbuje.

3. Přidejte 2 vejce a 50 g cukru.

4. Směs dobře promíchejte.

5. Po promíchání přidejte 200 g pšeničné mouky.

6. Míchejte nejprve lžící a pak rukou, dokud nevznikne měkké, lehce lepivé těsto. Pokud je potřeba, přidejte trochu více mouky.

7. Těsto položte na pomoučenou pracovní plochu.
8. Vytvořte váleček o průměru přibližně 4 cm.

9. Rozdělte těsto na 10 stejných kusů, každý přibližně 50 g.

10. Každý kousek nejprve dlaněmi vytvarujte do kuličky.
11. Kouli těsta položte na prkénko.

12. Jemně přitlačte, abyste vytvořili bochník o tloušťce 1 cm.
13. Plastovým nožem jemně vytlačte hvězdicový vzor na obou stranách.

14. Před smažením nechte 10 minut kynout.

15. Na pánev dejte 2-3 lžíce oleje.
16. Položte koblihy do pánve a potřete olejem i vrchní stranu.

17. Koblihy smažte na mírném ohni 3-4 minuty z každé strany.

18. Koblihy 2-3 krát otočte, aby byly rovnoměrně propečené.

19. Koblihy podávejte teplé s džemem nebo čokoládovým krémem.

Hotovo!

Dobrou chuť!