Připravte se na sladkou explozi chutí s naší vrstvenou kokosovou kostkou s bílým jogurtem a mascarpone krémem. Tyto kostky jsou jako malý kulinářský zázrak, který spojuje krémovou lahodnost s křupavým kokosem na povrchu.
Každé sousto nabízí dokonalou kombinaci krému, jemného těsta a křupavého kokosu, které se rozplývá na jazyku.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Vrstvená kokosová kostka s bílým jogurtem a mascarpone krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 6 vaječné bílky
- 160 g cukru
- špetka soli
- 6 žloutky
- 160 g mouky
Krém:
- 450 g bílý jogurt
- 250 g mascarpone
- 90 g moučkový cukr
Na zdobení a posypání:
- strouhaný kokos a pomleté okraje těsta
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do velké mísy vlijte vaječné bílky, které vyšlehejte a během šlehání postupně přisypávejte cukr. Šlehejte do bílé pěny, kterou pak dochuťte špetkou soli. Potom do pěny vlijte žloutky a šlehejte do hladké bělavé pěny, do které na konci přisypejte mouku – dobře promíchejte a těsto je hotové!
2. Výsledné těsto si nalijte na plech vyložený pergamenem o rozměru 40 x 30 cm, pěkně rozetřete a uhlaďte.
3. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C dozlatova. Po upečení z těsta odstraňte pergamen, nechte chvíli vychladnout a zarovnejte okraje. Zbylé okraje pomelte v nádobce od mixéru na jemný písek a těsto překrojte na 4 stejné částí. Každou část ještě překrojte na polovinu.
4. Krém. Do mísy dejte bílý jogurt, mascarpone a přisypejte moučkový cukr – šlehejte do jemného krému.
5. Na pergamen položte 2 pláty těsta, potřete je krémem a přikryjte dalšími 2 pláty. Postup opakujte i u posledních plátů těsta, kde celý dort potřete zbylým krémem.
6. Na závěr boky těsta a vršek posypejte pomletým těstem a ozdobte strouhaným kokosem.
7. Podávejte s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!