Cukeťák je ideální volbou pro všechny milovníky zeleninových pokrmů. Tento chutný nákyp kombinuje cuketu, mrkev, brambory a další lahodné ingredience, které společně vytvoří jedinečný a zdravý pokrm. Perfektní jako hlavní jídlo nebo příloha k masu. Připravte si tento recept a uvidíte, že ho budou milovat i děti!
Ingredience
- 500g cukety
- 400g mrkve (3 větší)
- 400g brambor (3 větší)
- 200g sýra na strouhání
- 1 kapie (nakrájená na kostičky)
- 250g uzeniny (nakrájené na kostičky)
- 1 hrnek hladké mouky
- 3 vajíčka
- 1 prášek do pečiva
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
- Majoránka dle chuti
- 1 jarní cibulka
- 3-4 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
Postup
1) Předehřejte troubu na 180°C.
2) Cuketu, mrkev, brambory a sýr nastrouhejte nahrubo do velké mísy.
3) Přidejte nakrájenou kapii, uzeninu, hladkou mouku, vejce a prášek do pečiva.
4) Ochuťte solí, pepřem a majoránkou dle vlastní chuti.
5) Nakrájejte jarní cibulku a česnek na jemno a přidejte do směsi.
6) Přidejte olivový olej a vše důkladně promíchejte, aby se ingredience dobře spojily.
7) Připravenou směs rovnoměrně rozprostřete na hluboký plech vyložený pečicím papírem.
8) Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut, dokud není povrch zlatavý a propečený.
9) Po upečení nechte cukeťák chvíli vychladnout, poté nakrájejte a podávejte.
Závěr
Cukeťák je vynikající pokrm, který si zamiluje celá rodina. Můžete ho podávat jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu. Je plný zeleniny a skvěle zasytí. Upečte si ho dnes a vychutnejte si jeho lahodnou chuť!