Luxusní cukeťák je ideální volbou pro všechny milovníky zeleninových pokrmů

Cukeťák je ideální volbou pro všechny milovníky zeleninových pokrmů. Tento chutný nákyp kombinuje cuketu, mrkev, brambory a další lahodné ingredience, které společně vytvoří jedinečný a zdravý pokrm. Perfektní jako hlavní jídlo nebo příloha k masu. Připravte si tento recept a uvidíte, že ho budou milovat i děti!

Zdroj: Ajka Haukeová Rakovská

Ingredience

  • 500g cukety
  • 400g mrkve (3 větší)
  • 400g brambor (3 větší)
  • 200g sýra na strouhání
  • 1 kapie (nakrájená na kostičky)
  • 250g uzeniny (nakrájené na kostičky)
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 3 vajíčka
  • 1 prášek do pečiva
  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti
  • Majoránka dle chuti
  • 1 jarní cibulka
  • 3-4 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup

1) Předehřejte troubu na 180°C.

2) Cuketu, mrkev, brambory a sýr nastrouhejte nahrubo do velké mísy.

3) Přidejte nakrájenou kapii, uzeninu, hladkou mouku, vejce a prášek do pečiva.

4) Ochuťte solí, pepřem a majoránkou dle vlastní chuti.

5) Nakrájejte jarní cibulku a česnek na jemno a přidejte do směsi.

6) Přidejte olivový olej a vše důkladně promíchejte, aby se ingredience dobře spojily.

7) Připravenou směs rovnoměrně rozprostřete na hluboký plech vyložený pečicím papírem.

8) Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut, dokud není povrch zlatavý a propečený.

9) Po upečení nechte cukeťák chvíli vychladnout, poté nakrájejte a podávejte.

Závěr

Cukeťák je vynikající pokrm, který si zamiluje celá rodina. Můžete ho podávat jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu. Je plný zeleniny a skvěle zasytí. Upečte si ho dnes a vychutnejte si jeho lahodnou chuť!