Objevte kouzlo opravdového hovězího guláše s naším receptem, který se rychle stane vaším novým oblíbeným způsobem přípravy této klasické pochoutky. Tento recept na dokonalý hovězí guláš vám ukáže, jak pomocí správných ingrediencí a trochy trpělivosti vytvořit bohatě ochucené jídlo, které potěší každého milovníka masitých pokrmů.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hovězí guláš
Co budeme potřebovat:
- 1 kg hovězího masa
- 700 g cibule
- 100 g slaniny
- 4 PL rostlinného oleje
- sůl podle chuti
- černé koření podle chuti
- 2-3 větvičky tymiánu
- 2-3 větvičky šalvěje
- 2-3 větvičky rozmarýnu
- 1 ČL rasce
- 1 PL sladké papriky
- 2/3 PL pálivé papriky
- 2 PL rajčatového koncentrátu
- 300 ml červeného vína
- 300 ml vody
- 3 bobkové listy
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy dáme nakrájenou cibuli.
2. Hovězí maso nakrájíme na kostky.
3. Slaninu nakrájíme na plátky a vložíme do hrnce. Nalijeme olej a smažíme na vysoké teplotě 3 až 4 minuty.
4. Osmaženou slaninu vyjmeme z hrnce, vložíme polovinu masa a smažíme na vysoké teplotě 7 až 8 minut. Potom stejně osmažíme i druhou polovinu masa.
5. Maso vyjmeme, vložíme cibuli a smažíme na středním ohni 10-12 minut. Bylinky a rasci nasekáme nožem nadrobno a vložíme do mísy.
6. Maso opět vložíme do hrnce s osmaženou cibuli a promícháme. Přidáme sůl, koření, zamícháme a smažíme na středním ohni 20-25 minut. Přidáme bylinkovou směs, promícháme a dusíme 1-2 minuty. Potom přidáme mletou papriku, pálivou papriku a zamícháme.
7. Přidáme protlak, nalijeme červené víno, promícháme a dusíme 2-3 minuty.
8. Zalijeme horkou vodou, dobře zamícháme, přidáme bobkový list, neúplně přikryjeme a vaříme 30 minut.
9. Po uplynutí doby guláš promícháme a vaříme dalších 30 minut.
10. Podle potřeby přidáme hovězí vývar nebo horkou vodu, promícháme a vaříme 30 minut.
11. Až je maso uvařené do měkka, můžeme servírovat.
Hotovo! Dobrou chuť!