Zapečené cuketové rolky s ovesnými vločkami, sýrem a zelenou cibulkou jsou vynikající slanou pochoutkou, která potěší vaše chuťové pohárky. Tato kombinace jemné cukety, křupavých ovesných vloček a rozpuštěného sýra vytváří dokonalou harmonii chutí, doplněnou svěžím akcentem zelené cibulky. Ideální jako lehký oběd, večeře nebo stylové občerstvení pro hosty.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Zapečené cuketové rolky s ovesnými vločkami, sýrem a zelenou cibulkou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 1 cuketa + sůl podle chuti
- 3-4 lžíce ovesné vločky
- 100 g sýr
- 2 vejce
- černý mletý pepř – podle chuti
- zelená cibulka – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Na talíř na struhadle nastrouhejte cuketu, kterou osolte, promíchejte a nechte 10 minut působit. Potom z nej vymačkejte šťávu a přendejte do mísy.
2. Základ: Následně do mísy s cuketou nasypejte pomleté ovesné vločky, přisypejte strouhaný sýr a rozklepněte vejce. Dochuťte černým mletý pepřem a vsypejte nakrájenou jarní cibulkou – pořádně promíchejte.
3. Olejem vymažte formy na pečení ve tvaru rolky, lžící naneste základ a přikryjte víkem nebo druhou vymazanou formou.
4. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 ° dozlatova a dokřupava. Po 20 minutách otevřete veko a vložte do trouby na 10 minut.
5. Po upečení je můžete podávat s oblíbeným dresinkem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Náš tip pro skvělé domácí dresinky:
Skvělé domácí dresinky: Koprová pasta, dilli pesto a tvarohová pasta s koprem