Exkluzivní pečená kuřecí křidélka s křupavými bramborami a cibulí jsou dokonalou volbou pro vydatnou a lahodnou večeři. Kuřecí křidélka jsou pečená do zlatova, což jim dodává křupavou kůrku a šťavnatou chuť. Křupavé brambory s cibulí přinášejí skvělý kontrast a doplňují bohaté chutě zeleninové přílohy.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Pečená kuřecí křidélka s křupavými bramborami s cibulí a zeleninou
Co budeme potřebovat:
Marinované maso:
- 1,8 kg kuřecí křidélka
- sójová omáčka – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- italské bylinky – podle chuti
- kurkuma – podle chuti
- sůl – podle chuti
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce rostlinný tuk
Základ:
- 5 brambor
- rostlinný olej – na potřený pergamenu a brambor
- sůl – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
- sušený rozmarýn
- 1 cibule
Směs na křidélka:
- 2-3 lžíce kečupu
- 1 lžička adžiky (nebo jiná pikantní pasta)
- 50 ml sójová omáčka
- 1 lžíce omáčka pesto
- čerstvý zázvor – podle chuti
- 1 lžička medu
Salát:
- 2 salátové okurky
- 1 červená sladká paprika
- tvrdý sýr – podle chuti
- 1 konzerva kukuřice
- jarní zelená cibulka – podle chuti
Omeleta:
- 3 vejce
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- smetana – podle chuti
Dresink na salát:
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce zakysaná smetana
- 2 lžíce majonéza
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Marinované maso: Kuřecí křidélka překrojte na polovinu a vložte je do sáčku. Potom do sáčku nalijte sójovou omáčku, nasypte červenou mletou papriku, italské bylinky, kurkumu a sůl. Dochuťte prolisovaným česnekem a pokapejte rostlinným olejem – pořádně přetřepejte, aby se vše smíchalo dohromady a nechte 1 hodinu marinovat.
2. Základ: Na plech vyložený pergamenem a potřený olejem rozložte vroubkované kolečka brambor, které posypejte solí, sušeným česnekem, sušeným rozmarýnem a pokapejte rostlinným olejem.
3. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 200 °C dozlatova a dokřupava.
4. Po upečení vyndejte plech s brambory z trouby a rozprostřete na nich cibuli nakrájenou na jemné kolečka. Následně položte rošt a pokládejte na ní marinované křidélka.
5. Pečte v troubě 15-20 minut při 200 °C dozlatova a dokřupava.
6. Směs na křidélka: Do misky nalijte kečup, přidejte adžiku a přilijte sójovou omáčku. Dochuťte pestom, strouhaným čerstvým zázvorem a medem – dobře promíchejte.
7. Omeleta: Do misky rozklepněte vejce, které dochuťte solí, černým mletým pepřem – dobře vyšlehejte a vlijte smetanu – rozšlehejte. Položte na pánev s jemně rozehřátým olejem a smažte z obou stran dozlatova.
8. Salát: Na velký okrouhlý talíř naaranžujte nakrájené salátové okurky, červenou sladkou papriku, nakrájenou omeletu, nakrájený sýr, konzervovanou kukuřici a nakrájenou jarní zelenou cibulku.
9. Dresink na salát: Do dresinkové misky dejte prolisovaný česnek, přidejte zakysanou smetanu a majonézu. Dochuťte solí a černým mletým pepřem – dobře promíchejte a ozdobte ním připravený salát na talíři.
10. Upečené křidélka přendejte do mísy a přelijte je připravenou sladkastou směsí – pořádně promíchejte.
11. Sladkasté pečené křidélka podávejte s křupavými brambory s cibulí a připraveným zeleninovým bohatstvím. Hlavně s láskou, velkou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!