Babiččin fantastický rajčatový salát ve sklenicích: I v zimě chutnají jako přímo z keře

Babiččin fantastický rajčatový salát ve sklenicích je skvělým způsobem, jak si uchovat čerstvé a šťavnaté rajčata i na zimní období. Tento recept vám umožní připravit lahodný salát, který bude chutnat jako přímo z keře, i když venku mrzne. Rajčatový salát se skvěle hodí k masovým pokrmům, řízkům, rybám, do salátů, na pizzu nebo jako příloha k hamburgeru.

Zdroj: mojegotowanie.pl

Ingredience

  • 2 kg zralých rajčat
  • 5-6 velkých cibulí
  • Zrnka pepře
  • Bobkové listy
  • Hořčičná semínka
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Převařená vlažná voda

Postup

1) Příprava rajčat a cibule: Rajčata omyjte a nakrájejte na tlusté plátky. Vyřízněte zhrublou část v blízkosti stopky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

2) Vrstvení do sklenic: Rajčata a cibuli vkládejte ve vrstvách do sterilních sklenic a podle potřeby posypte solí a pepřem. Aby se ingredience pevněji zhutnily, několikrát poklepejte nádobou na povrchu.

3) Přidání koření: Na vrch každé sklenice přidejte pár zrnek pepře, hořčičných semínek a jeden bobkový list.

4) Zalití vodou: Vše zalijte vlažnou převařenou vodou a důkladně uzavřete.

5) Pasterizace: Na dno velkého hrnce položte utěrku, vložte zavařovací sklenice a zalijte vodou do výšky sklenic. Vařte a pasterizujte 5 minut.

6) Chlazení: V zakrytém hrnci nechte sklenice vychladnout. Když jsou zcela vychladlé, vysušte je a přemístěte na chladné místo.

K čemu se hodí rajčatový salát?

Rajčatový salát se perfektně hodí k masovým večeřím, řízkům dodá svěžest, zpestří pokrmy z ryb a dá se použít jako přísada do salátů nebo příloha k hamburgeru. Takové plátky rajčat můžeme přidat i do kastrolů, na pizzu nebo je servírovat na chlebu jako součást snídaně.

Závěr

Tento recept na babiččin fantastický rajčatový salát vám umožní uchovat chuť léta i v zimě. Vyzkoušejte tento jednoduchý postup a připravte si skvělý rajčatový salát, který bude obohacením vašich pokrmů po celý rok.