Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta – Ideální k čaji!

Objevte tajemství perfektních domácích křehoučkých croissantů z hebkého těsta. Domácí křehoučké máslové croissanty jsou trhákem nejen pro děti, ale i pro dospělé. Tenhle recept je skvělým způsobem, jak si přinést kousek francouzského pečiva přímo k vám domů. Na povrchu křupavé a uvnitř křehoučké. Pojďme na to!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa

Domácí máslové croissanty

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 250 ml vlažné mléko
  • 2 lžíce cukru
  • 7 g sušené droždí
  • 400 g chlebová mouka
  • 1/2 lžičky soli
  • 25 g rozpuštěné máslo

Ostatní:

  • olej – na vymazání mísy
  • mouka – na vysypání čisté plochy
  • 140 g změklé máslo – na potření

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do mísy nalijte vlažné mléko, nasypejte cukr a přisypejte sušené droždí – promíchejte metličkou. Dále do mísy ve 3 fázích přisypávejte chlebovou mouku a přidejte špetku soli – promíchejte. Nakonec přilijte rozpuštěné máslo a ručně vypracujte těsto.

Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa
Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa
Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa
Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa
Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa

2. Následně těsto položte na čistou plochu vysypanou moukou a z těsta vytvarujte kouli, kterou položte do mísy vymazané olejem. Přikryjte fólií, utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.

Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa

3. Po 1 hodině by jste měli získat nadýchané, pružné a vláčné těsto, které rozdělte na 12 trojúhelníků, z kterých vytvořte kuličky.

Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa
Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa
Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa

4. Položte je na velký tác vedle sebe a přikryjte utěrkou. Potom každou kuličku na ploše potřené olejem vyválejte pomocí válečka do tvaru kruhu. Položte ji na talíř a potřete změklým máslem. Postup opakujte při každé jedné kuličce a pokládejte potřené máslem pěkně na sebe.

Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa
Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa
Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa

5. Potom talíř přikryjte fólií a nechte 1 hodinu odpočívat.

Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa

6. Po 1 hodině získáte nadýchané, pružné placičky, které vyválejte pomocí válečka do velkého kruhu na ploše vysypané moukou.

Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa
Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa
Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa
Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa

7. Poté z těsta pomocí kolečka na pizzu vytvarujte 12 stejných trojúhelníků. Na jejich konci udělejte jemný zářez a srolujte do croissantu.

Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa
Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa
Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa

8. Položte je na plech vyložený pergamenem pěkně vedle sebe. Přikryjte je fólií, utěrkou a nechte 30 minut odpočívat.

Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa

9. Po 30 minutách je budete mít krásně nadýchané, pak je potřete rozšlehaným žloutkem smíchaným s mlékem, aby byly po upečení krásně zlatavé.

Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa

10. Pečte je v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.

11. Po upečení je podávejte s láskou a radostí, ale také je můžete podávat s oblíbeným džemem, nutellou, rozpuštěnou čokoládou nebo jíst len tak samotné.

Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa
Domácí křehoučké máslové croissanty z hebkého těsta - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: brot von elsa

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

VIDEO NÁVOD: