Připravte si během chvilky tuto nadýchanou a lahodnou piškotovou roládu s ovocem a šlehačkou. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají rychlý a jednoduchý dezert, který potěší každého. Jemný piškot v kombinaci s čerstvým ovocem a lehkou šlehačkou tvoří dokonalou harmonii chutí. Roláda je nejen rychlá na přípravu, ale také skvěle vypadá a je vhodná pro každou příležitost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Piškotová roláda s ovocem a šlehačkou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 5 vajec
- 5 lžic krystalového cukru
- 60 ml rostlinného oleje (4 lžíce)
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu (pokud škrob vynecháte, přidejte do těsta 5 lžic hladké mouky)
- 1/2 balení prášku do pečiva (6 g)
Náplň:
- 1 malou misku mraženého lesního ovoce
- 2 lžíce krystalového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
Na ozdobení:
- 1 balení smetany ke šlehání (180 ml)
- 1 lžíce moučkového cukru
- čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do nádoby mixéru rozbijte vejce, přidejte dvě lžíce cukru a začněte šlehat. Postupně přidávejte zbytek cukru.
2. Během šlehání přidejte olej. Poté prosejte mouku s práškem do pečiva a lehce vmíchejte metličkou.
3. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřete a pečte 15 minut při 170 °C.
4. Během pečení připravte náplň: V hrnci zahřejte lesní ovoce s cukrem a škrobem, nechte mírně povařit a poté odstavte.
5. Upečené těsto srolujte a nechte vychladnout.
6. Po vychladnutí odlepte pečící papír, naneste ovocnou směs a opět srolujte.
7. Pro zdobení: Do nádoby nalijte smetanu, přidejte moučkový cukr a vyšlehejte krém.
8. Roládu potřete šlehačkou a posypte strouhanou čokoládou.
Hotovo! Dobrou chuť!