Vyzkoušejte tento lahodný bramborový koláč plněný zeleninovou směsí a šťavnatým kuřecím masem v jemné smetanovo-rajčatové omáčce. Tento koláč je ideální volbou pro chutný a sytý oběd nebo večeři, který si zamiluje celá rodina. Snadná příprava a bohatá chuť z něj činí perfektní jídlo pro každou příležitost. Překvapte své blízké touto lahůdkou a dopřejte jim nezapomenutelný gurmánský zážitek.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborový koláč se zeleninou a kuřecím masem v smetanovo-rajčatové omáčce
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 vejce
- 150 ml mléka
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky česnekový prášek
- 1/2 lžičky černý mletý pepř
- 2 lžíce extra panenský olivový olej
- 150 g vařené brambory
- 4 lžíce mouky
- 1 lžička prášek do pečiva
Směs:
- olivový olej – na smažení
- 1 červená cibule
- 1 zelená sladká paprika
- 1 červená sladká paprika
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 150 g kuřecí prsa
- sušený česnek – podle chuti
- sušené oregano – podle chuti
- 2 lžíce rajčatová omáčka
- 3 lžíce smetana na vaření
Ostatní:
- strouhaný sýr čedar – podle chuti
- strouhaný sýr mozzarella – podle chuti
- sušené oregano – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce a přilijte mléko, dochuťte solí, česnekovým práškem a černým mletým pepřem. Dále nalijte extra panenský olivový olej a vmíchejte vařené brambory, pak přendejte do nádobky od mixéru a rozmixujte na hladkou směs, kterou přelijte do misky. Nakonec nasypejte mouku a přisypejte prášek do pečiva – šlehejte/míchejte do hladkého těsta.
2. Směs: Do pánve s olivovým olejem vsypejte nakrájenou červenou cibuli, zelenou a červenou sladkou papriku, dochuťte solí a černým mletým pepřem – promíchejte a vařte na mírném ohni. Dále vmíchejte kuřecí prsa nakrájená na kostičky, která dochuťte černým mletým pepřem, sušeným česnekem a sušeným oreganem – promíchejte a pokračujte ve vaření. Na závěr do pánve k ingrediencím nalijte rajčatovou omáčku – promíchejte a přilijte smetanu na vaření – dobře promíchejte.
3. Následně 1/2 hladkého těsta nalijte na plech vyložený pergamenem a pokapaný trochou oleje, poté rozprostřete směs a polijte druhou 1/2 hladkého těsta.
4. Na závěr posypejte strouhaným sýrem (podle chuti) – čím více sýra, tím lépe – a posypejte sušeným oreganem.
5. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
6. Po upečení podávejte tento bramborový koláč se zeleninou a masem s láskou, velkou chutí nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!