Připravte si doma tyto netradiční kynuté šneky plněné hovězím masem a cibulí, které vás okouzlí svou měkkostí a vůní. Tento recept spojuje klasické pečivo s chutným masovou náplní, která se skvěle hodí na snídani, oběd nebo večeři. Kynuté těsto je dokonale nadýchané a hovězí maso s cibulí dodávají šnekům neodolatelnou chuť. Překvapte svou rodinu nebo přátele touto lahůdkou, která se stane hitem každého setkání!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Netradiční kynuté šneky plněné hovězím masem a cibulí
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 800 g hladká mouka
- 5 g sušené droždí (1 lžička)
- 5 g soli (1 lžička)
- 500 ml mléko
Náplň:
- 500 g mleté hovězí maso
- 100 g cibule
- 5 g soli (1 lžička)
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- rozpuštěné máslo – podle potřeby na potíraní těsta
- 1 žloutek + mléko – na závěreční potíraní
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do velké mísy nasypejte hladkou mouku, přisypejte sušené droždí, sůl a nalijte mléko. Dobře promíchejte a ručně vypracujte kouli těsta, kterou přikryjte fólií a nechte 10 minut kynout na teplém místě.
2. Náplň: Do jiné mísy vložte mleté hovězí maso a vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli. Dochuťte solí a černým mletým pepřem – dobře promíchejte.
3. Výsledné nadýchané těsto si rozdělte na 4 stejné části, z kterých vytvarujte koule, pak je přikryjte fólií a nechte 10 minut odpočívat na teplém místě. Získáte krásně nadýchané a pružné koule těsta.
4. Po 10 minutách kouli těsta položte na čistou plochu vysypanou moukou, aby se těsto nelepilo, poté ho jemně přitlačte, vyválejte na tenkou placku a získáte jemné a elastické těsto. Postup opakujte při každé kouli těsta.
5. Následně celé těsto potřete rozpuštěným máslem a rozprostřete směs mletého masa s cibulí. Placky nejprve srolujte a poté z nich vytvořte šneky, které přikryjte fólií a nechte 20 minut odpočívat na teplém místě.
6. Pomocí válečka je jemně vyválejte a položte na plech vyložený pergamenem.
7. Nakonec je potřete rozšlehaným žloutkem smíchaným s mlékem, aby po upečení krásně zezlátly.
8. Po upečení je podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!