Jahodovo-malinové tartaletky s čoko polevou, které budete milovat

Jahodovo-malinové tartaletky s čokoládovou polevou jsou neodolatelným dezertem, který si zamilujete na první sousto. Tyto křehké a lahodné tartaletky kombinují svěžest jahod a malin s bohatou chutí čokolády, což vytváří dokonalou harmonii chutí.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Jahodovo-malinové tartaletky s čokoládovou polevou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 240 g hladké mouky
  • 90 g práškového cukru
  • 35 g mandlové mouky
  • 120 g studeného másla
  • 1 větší vejce
  • špetka soli

Náplň:

  • 300 g čerstvých jahod
  • 100 g čerstvých nebo mražených malin
  • 1-2 PL krystalového cukru

Poleva:

  • 80 g mléčné čokolády (40 % kakaa)
  • 40 g smetany ke šlehání

Zdobení:

  • nasekané nesolené pistácie
  • ovoce

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta: Smíchejte všechny suroviny na těsto. Všechny sypké suroviny (mouku, cukr i mandle) prosejte. Hotové těsto stlačte rukou do tvaru hrubé placky, zabalte do fólie a dejte do ledničky na cca půl hodiny až hodinu.

2. Příprava náplně: Mezitím připravte náplň. Umyté jahody pokrájejte a spolu s cukrem rozvařte na kaši. Přidejte maliny (nemusí být, ale kombinace je výborná). Za občasného míchání vařte na požadovanou hustotu, nebo zahustěte škrobem rozmíchaným v troše vody. Nechte vychladnout.

3. Příprava formiček a pečení: Připravte si formičky. Nemusíte je namazat, protože těsto obsahuje máslo. Z těsta dělejte kuličky cca o velikosti vlašského ořechu a rovnoměrně je vtlačte do formiček.

4. Těsto propíchněte vidličkou, aby se nenafouklo. Pečte na 180 °C asi 17 minut – jakmile se začnou vršky zbarvovat, vyjměte je z trouby. Pokud se vám spodek nafoukne, ještě teplý propíchněte vidličkou a splaskne.

5. Plnění košíčků: Do košíčků rozdělte ovocnou směs, ale ne až úplně po okraj, aby se vešla ještě čokoládová poleva.

6. Příprava čokoládové polevy: Čokoládu nasekejte (pokud použijete hořkou čokoládu, použijte poměr čokoláda – smetana 1:1), zalijte horkou smetanou a rozmíchejte dohladka.

7. Pomocí lžičky rozdělte čokoládu na ovocnou náplň. Zbytek čokolády dejte do mikrotenového sáčku, odstřihněte špičku a ozdobte.

8. Před úplným ztuhnutím polevy posypte košíčky nasekanými pistáciemi a ovocím.

Hotovo! Dobrou chuť!