Připravte si křupavou slanou buchtu z kynutého těsta, která je dokonale dochucená petrželkovou směsí a sýrem mozzarella. Tento rustikální pokrm spojuje jednoduchost přípravy s bohatými chutěmi, a stane se tak hvězdou jakéhokoli stolování. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Slaná buchta z kynutého těsta s petrželkovou směsí a sýrem mozzarella
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 100 ml teplé mléko
- 100 ml teplá voda
- 1 lžička sušené droždí
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce slunečnicový olej
- 350 g mouka
- 1 lžička soli
- 1 lžička změklé máslo
Směs:
- 50 g změklé máslo
- 2 lžíce čerstvá petrželka
- 2 stroužky česneku
- sůl – podle chuti
Ostatní:
- olej – na smažení
- strouhaný sýr mozzarella – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy nalijte teplé mléko, teplou vodu, přisypejte sušené droždí a cukr – promíchejte. Dále přilijte olej, nasypejte prosátou mouku, osolte a nakonec vmíchejte změklé máslo – dobře promíchejte, pak těsto vypracujte ručně a vytvarujte z něho kouli.
2. Vypracované těsto ve tvaru koule v míse přikryjte fólií a nechte kynout 40-45 minut na teplém místě. Získáte krásně vykynuté nadýchané a pružné těsto.
3. Velkou kruhovou formu na pečení vyložte pergamenem, vysypejte mouku a položte na něj těsto, které rozprostřete rukou do tvaru placky a přikryjte utěrkou. Nechte 15 minut kynout.
4. Směs: Na talíř položte změklé máslo a přisypejte nasekanou čerstvou petrželku, dále dochuťte prolisovaným česnekem a solí – dobře promíchejte.
5. Do vykynutého těsta na pergamenu si pomocí dna nějakého malého poháre udělejte několik důlků.
6. Výslednou směsí potřete celou placku a posypejte strouhaným sýrem mozzarella – čím více sýra, tím lépe.
7. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.
8. Křupavé placky z kynutého těsta s máslovo-petrželkovou směsí se sýrem mozzarella podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!