Připravte si křupavý zlatavý slaný koláč z kynutého těsta plný sýra ve tvaru pizzy. Tato rychlá pochoutka je ideální pro chvíle, kdy potřebujete na stůl kouzlit něco výjimečného rychle a bez námahy. Užijte si kombinaci nadýchaného kynutého těsta a bohaté sýrové náplně, která láká k okamžitému ochutnání. Tento koláč je perfektní jako svačina nebo pohostinný pokrm pro návštěvy, a zaručeně si získá oblibu u všech milovníků sýra.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Slaný koláč z kynutého těsta se sýrem ve tvaru pizzy
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 100 ml teplá voda
- 100 ml teplé mléko
- 0,5 lžičky soli
- 1 vejce
- 4 g sušené droždí
- 300 g mouka
- 4 lžíce olej
- 450 g strouhaný sýr Suluguni (nebo libovolný)
Ostatní:
- 1 žloutek + 1 lžíce mléko
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy nalijte teplou vodu, přilijte mléko, přisypte sůl, rozklepněte vejce a nasypejte sušené droždí – promíchejte a pak postupně ve 2 fázích nasypejte mouku. Dobře míchejte a vypracujte těsto, do kterého přilijte olej – pokračujte v hnětení a vytvořte z těsta kouli.
2. Vypracované těsto v míse přikryjte folií a nechte 60 minut kynout na teplém místě. Po vykynutí by jste měli získat nadýchané a pružné těsto.
3. Vykynuté těsto vysypejte moukou a rozdělte na 2 stejné díly, které obě vysypejte moukou a pomocí válečka vyválejte do tvaru placky.
4. Následně na těsto rozložte strouhaný sýr Suluguni (nebo libovolný), poté spojte těsto a vyválejte pomocí válečka znovu do tvaru placky. Postup opakujte aj při druhém díle těsta.
5. Potom je položte na formu na pečení vyloženou pergamenem a posypejte je ještě zbylým strouhaným sýrem.
6. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut při 200 °C dozlatova a dokřupava.
7. Křupavé zlatavé placky z kynutého sýrového těsta ve tvaru pizzy po upečení překrojte na trojúhelníky a podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!