Smažené křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávané s nutellou

Vítejte v království sladkostí! Dnes se ponoříme do srdce smažených křehoučkých a křupavých slz z vařeného těsta podávaných s nutellou. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Se šálkem skvělé kávy nebo horkého čaje si budete připadat jako na obláčku.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Smažené křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávané s nutellou
Zdroj: Delmira Cooking

Smažené “slzy” z vařeného těsta podávané s nutellou

Co budeme potřebovat:

Vařené těsto:

  • 250 ml vody
  • 30 g cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky vanilky
  • 50 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • 2 vejce

Ostatní:

  • 1 prázdná láhev
  • olej – na smažení
  • nutella

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si prázdnou láhev a do víka láhve pomocí pravítka nakreslete hvězdičku, kterou pak vyřízněte například nožem.

Smažené křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávané s nutellou
Zdroj: Delmira Cooking
Smažené křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávané s nutellou
Zdroj: Delmira Cooking

2. Vařené těsto: Do pánve nalijte vodu, nasypejte cukr, osolte, přisypejte vanilku a vložte máslo – vařte na mírném ohni, dokud se cukr a máslo nerozpustí.

Smažené křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávané s nutellou
Zdroj: Delmira Cooking

3. Následně do pánve nasypejte hladkou mouku – snižte teplotu a míchejte, dokud směs nebude hladká a vytvoříte těsto.

Smažené křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávané s nutellou
Zdroj: Delmira Cooking

4. Po uvaření těsto přendejte do mísy a rozklepněte vejce – jemně, ale dobře promíchejte. Potom těsto naneste do prázdné láhve a zavřete vyřezaným víkem v podobě hvězdičky.

Smažené křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávané s nutellou
Zdroj: Delmira Cooking
Smažené křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávané s nutellou
Zdroj: Delmira Cooking
Smažené křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávané s nutellou
Zdroj: Delmira Cooking
Smažené křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávané s nutellou
Zdroj: Delmira Cooking

5. Z těsta v láhve vytvarujte slzy v tvare vlnek, které položte do pánve s rozehřátým olejem. Nechte je v oleji plavat a smažte je z každé strany dozlatova a dokřupava.

Smažené křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávané s nutellou
Zdroj: Delmira Cooking
Smažené křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávané s nutellou
Zdroj: Delmira Cooking
Smažené křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávané s nutellou
Zdroj: Delmira Cooking

6. Po smažení křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávejte s nutellou a hlavně s láskou a velkou chutí.

Smažené křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávané s nutellou
Zdroj: Delmira Cooking
Smažené křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávané s nutellou
Zdroj: Delmira Cooking

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: