Vítejte v království sladkostí! Dnes se ponoříme do srdce smažených křehoučkých a křupavých slz z vařeného těsta podávaných s nutellou. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Se šálkem skvělé kávy nebo horkého čaje si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené “slzy” z vařeného těsta podávané s nutellou
Co budeme potřebovat:
Vařené těsto:
- 250 ml vody
- 30 g cukru
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky vanilky
- 50 g másla
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
Ostatní:
- 1 prázdná láhev
- olej – na smažení
- nutella
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si prázdnou láhev a do víka láhve pomocí pravítka nakreslete hvězdičku, kterou pak vyřízněte například nožem.
2. Vařené těsto: Do pánve nalijte vodu, nasypejte cukr, osolte, přisypejte vanilku a vložte máslo – vařte na mírném ohni, dokud se cukr a máslo nerozpustí.
3. Následně do pánve nasypejte hladkou mouku – snižte teplotu a míchejte, dokud směs nebude hladká a vytvoříte těsto.
4. Po uvaření těsto přendejte do mísy a rozklepněte vejce – jemně, ale dobře promíchejte. Potom těsto naneste do prázdné láhve a zavřete vyřezaným víkem v podobě hvězdičky.
5. Z těsta v láhve vytvarujte slzy v tvare vlnek, které položte do pánve s rozehřátým olejem. Nechte je v oleji plavat a smažte je z každé strany dozlatova a dokřupava.
6. Po smažení křehoučké a křupavé slzy z vařeného těsta podávejte s nutellou a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!