Jahodové řezy jsou svěží a chutný dezert s jemným piškotem, tvarohovým krémem a šťavnatými jahodami. Pokud chcete připravit něco sladkého a zároveň osvěžujícího, tento dezert je skvělou volbou pro letní dny.
Ingredience
Piškot:
- 4 žloutky
- 80 g moučkového cukru
- 25 ml oleje
- 80 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 4 bílky (vyšlehané do sněhu)
- Marmeláda dle chuti
Krém:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 2 ztužovače šlehačky
- 1 tvaroh
- Moučkový cukr podle chuti
Ostatní:
- Jahody (přepůlené)
- Dortová želatina (připravená podle návodu)
Postup
1) Příprava piškotu: Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Přidejte olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec jemně vmíchejte sníh z bílků. Těsto rozdělte na dvě části a upečte dva piškotové pláty. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu asi 15 minut. Po upečení oba pláty nechte vychladnout.
2) Slepení piškotů: Jeden plát potřete marmeládou a přikryjte druhým plátem.
3) Příprava krému: Smetanu vyšlehejte se ztužovači do pevné šlehačky. Poté vmíchejte tvaroh a podle chuti oslaďte moučkovým cukrem. Krém naneste na připravený piškotový základ.
4) Jahody a želatina: Přepůlené jahody položte na krém a celé řezy zalijte želatinou připravenou podle návodu.
5) Dokončení: Nechte řezy vychladit v lednici alespoň několik hodin, aby želatina ztuhla. Poté nakrájejte a podávejte.
Vyzkoušejte také:
Závěr
Jahodové řezy s jemným piškotem, tvarohovým krémem a šťavnatými jahodami jsou lahodný a osvěžující dezert. Připravte tento dezert jako sladkou tečku po rodinné večeři nebo na oslavu.