Vynikající jahodové řezy s chutným krémem a nadýchaným piškotem

Jahodové řezy jsou svěží a chutný dezert s jemným piškotem, tvarohovým krémem a šťavnatými jahodami. Pokud chcete připravit něco sladkého a zároveň osvěžujícího, tento dezert je skvělou volbou pro letní dny.

Zdroj: Iveta Ondroušková

Ingredience

Piškot:

  • 4 žloutky
  • 80 g moučkového cukru
  • 25 ml oleje
  • 80 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 4 bílky (vyšlehané do sněhu)
  • Marmeláda dle chuti

Krém:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 ztužovače šlehačky
  • 1 tvaroh
  • Moučkový cukr podle chuti

Ostatní:

  • Jahody (přepůlené)
  • Dortová želatina (připravená podle návodu)

Postup

1) Příprava piškotu: Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Přidejte olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec jemně vmíchejte sníh z bílků. Těsto rozdělte na dvě části a upečte dva piškotové pláty. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu asi 15 minut. Po upečení oba pláty nechte vychladnout.

2) Slepení piškotů: Jeden plát potřete marmeládou a přikryjte druhým plátem.

3) Příprava krému: Smetanu vyšlehejte se ztužovači do pevné šlehačky. Poté vmíchejte tvaroh a podle chuti oslaďte moučkovým cukrem. Krém naneste na připravený piškotový základ.

4) Jahody a želatina: Přepůlené jahody položte na krém a celé řezy zalijte želatinou připravenou podle návodu.

5) Dokončení: Nechte řezy vychladit v lednici alespoň několik hodin, aby želatina ztuhla. Poté nakrájejte a podávejte.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Jahodové řezy s jemným piškotem, tvarohovým krémem a šťavnatými jahodami jsou lahodný a osvěžující dezert. Připravte tento dezert jako sladkou tečku po rodinné večeři nebo na oslavu.