Připravte si vynikající hraběnčiny jablečné řezy

Připravte si lahodné hraběnčiny jablečné řezy – tradiční a sytý dezert plný jemného těsta, jablek, skořice a sněhu z bílků. Tento recept je ideální volbou pro všechny milovníky jablečných dezertů a přinese do vašeho domova vůni a chuť podzimu.

Zdroj: Marcela Kfl

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 6 vajec
  • 250 g másla
  • 8 jablek
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • Skořice dle chuti
  • 1/4 balení vanilkového pudinku (volitelné, podle šťavnatosti jablek)
  • Jemně mleté vlašské ořechy (asi dvě hrstky)

Postup

1) Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, žloutky a máslo. Vypracujte soudržné těsto, rozdělte ho na 1/3 a 2/3. Třetinu dejte do lednice. Zbylé 2/3 těsta rozválejte a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Propíchejte vidličkou.

2) Příprava jablek: Jablka nahrubo nastrouhejte a vymačkejte přebytečnou šťávu, pokud jsou příliš šťavnatá. Rozprostřete je na těsto a posypte skořicí a vanilkovým cukrem. Můžete přidat i trochu vanilkového pudinku.

3) Příprava sněhu: Z bílků a krystalového cukru vyšlehejte pevný sníh. Rozprostřete ho na vrstvu jablek.

4) Dokončení: Na sníh nastrouhejte zbytek těsta z lednice a posypte jemně mletými vlašskými ořechy.

5) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, nebo dokud nejsou řezy dozlatova.

6) Podávání: Po vychladnutí nakrájejte a podávejte.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Hraběnčiny jablečné řezy jsou tradiční a chutný dezert plný jemného těsta, jablek, skořice a sněhu z bílků. Připravte si tento lahodný pokrm, který do vašeho domova přinese vůni a chuť podzimu.