Připravte si lahodné hraběnčiny jablečné řezy – tradiční a sytý dezert plný jemného těsta, jablek, skořice a sněhu z bílků. Tento recept je ideální volbou pro všechny milovníky jablečných dezertů a přinese do vašeho domova vůni a chuť podzimu.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 6 vajec
- 250 g másla
- 8 jablek
- 2 lžíce krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- Skořice dle chuti
- 1/4 balení vanilkového pudinku (volitelné, podle šťavnatosti jablek)
- Jemně mleté vlašské ořechy (asi dvě hrstky)
Postup
1) Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, žloutky a máslo. Vypracujte soudržné těsto, rozdělte ho na 1/3 a 2/3. Třetinu dejte do lednice. Zbylé 2/3 těsta rozválejte a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Propíchejte vidličkou.
2) Příprava jablek: Jablka nahrubo nastrouhejte a vymačkejte přebytečnou šťávu, pokud jsou příliš šťavnatá. Rozprostřete je na těsto a posypte skořicí a vanilkovým cukrem. Můžete přidat i trochu vanilkového pudinku.
3) Příprava sněhu: Z bílků a krystalového cukru vyšlehejte pevný sníh. Rozprostřete ho na vrstvu jablek.
4) Dokončení: Na sníh nastrouhejte zbytek těsta z lednice a posypte jemně mletými vlašskými ořechy.
5) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, nebo dokud nejsou řezy dozlatova.
6) Podávání: Po vychladnutí nakrájejte a podávejte.
Vyzkoušejte také:
Závěr
Hraběnčiny jablečné řezy jsou tradiční a chutný dezert plný jemného těsta, jablek, skořice a sněhu z bílků. Připravte si tento lahodný pokrm, který do vašeho domova přinese vůni a chuť podzimu.