Připravte si chutné vepřové maso v hořčičné omáčce s hranolky, klasické jídlo, které osloví všechny milovníky bohatých a pikantních chutí. Tento recept kombinuje šťavnaté vepřové maso s bohatou hořčičnou omáčkou a je ideální jako sytý oběd nebo večeře.
Ingredience
- Vepřové maso (podle počtu porcí)
- Olivový olej
- 2-3 cibule, nakrájené na kolečka
- 2-3 stroužky česneku, nakrájené na kolečka
- Červená paprika, pepř
- Majonéza
- 2-3 lžíce plnotučné hořčice
- Hovězí vývar
- Smetana na zjemnění
- Případně další hořčice a trochu Maggi
Postup
1) Příprava masa: Maso osolte, opepřete a na olivovém oleji opečte z obou stran dozlatova. Poté maso odložte stranou.
2) Příprava omáčky: Na stejné pánvi osmažte cibuli a česnek dozlatova. Přidejte červenou papriku a pepř. Poté přidejte majonézu a hořčici a krátce osmažte.
3) Dušení: Na směs vrátíte maso, přilijte hovězí vývar a vařte, dokud není maso měkké.
4) Dokončení omáčky: Maso vyjměte a omáčku zahustěte. Přidejte smetanu pro zjemnění a dle chuti můžete přidat více hořčice nebo Maggi.
5) Podávání: Hotové maso s omáčkou podávejte s hranolky.
Vyzkoušejte také:
- Placičky z rybího filete s bramborovou kaší
- Luxusní placičky z kuřecího masa připravené raz dva
- Farmářské brambory – Hodí se jako samostatné jídlo nebo příloha k masu
Závěr
Vepřové maso v hořčičné omáčce s hranolky je výborný a sytý pokrm, který potěší každého milovníka masitých jídel. Tento recept je ideální pro chutný oběd nebo večeře a garantuje spokojenost u stolu.