Gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané s lahodným salátem

Vepřové maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem na gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané s lahodným salátem. Příprava tohoto skvělého jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd, který Vám zaručeně bude velmi chutnat.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané lahodným salátem
Zdroj: rýchla kuchyňa

Gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané s lahodným salátem

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg vepřové maso
  • 1 cibule
  • olej – na vymazání mísy

Náplň:

  • 2 brambory
  • 2 lžíce rostlinný olej
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • červená mletá paprika – podle chuti

Směs na potírání:

  • 3 lžíce olej
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černý mletý pepř
  • 1 lžička červená mletá paprika
  • 1 lžička italské bylinky

Salát:

  • 1 mrkev
  • 1 bílá ředkvička
  • 2 jablka
  • 2 lžíce majonéza
  • sůl – podle chuti
  • cukr – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Na zdobení a posypání:

  • čerstvě nasekaná petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Připravte vepřové maso v celku a udělejte do něj zářezy, ale ne úplně. Do jemně vymazané zapékací mísy rozprostřete cibuli.

Gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané lahodným salátem
Zdroj: rýchla kuchyňa
Gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané lahodným salátem
Zdroj: rýchla kuchyňa

2. Náplň: Do menší misky vložte na kolečka nakrájené brambory, přilijte olivový olej a dochuťte solí, černým mletým pepřem a červenou mletou paprikou – dobře promíchejte, aby se koření vstřebalo s olejem.

Gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané lahodným salátem
Zdroj: rýchla kuchyňa

3. Následně kolečka brambor pokládejte mezi zářezy a nechte chvíli stranou.

Gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané lahodným salátem
Zdroj: rýchla kuchyňa

4. Směs na potírání: Do misky nalijte olej a nasypejte sůl, černý mletý pepř, červenou mletou papriku a italské bylinky – promíchejte.

5. Výslednou směsí potřete celé maso v míse, poté mísu zakryjte vlhkým pergamenem a alobalem.

Gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané lahodným salátem
Zdroj: rýchla kuchyňa
Gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané lahodným salátem
Zdroj: rýchla kuchyňa

6. Pečte v předehřáté troubě 60 minut při 180 °C.

7. Po uplynutí doby pečení odstraňte alobal s pergamenem a pečte dalších 5 minut v troubě.

8. Salát: Do salátové mísy vložte nastrouhanou mrkev, bílou ředkvičku a oloupané nastrouhané jabka. Dále přidejte majonézu a dochuťte solí, cukrem a černým mletým pepřem – dobře promíchejte a salát je hotový!

Gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané lahodným salátem
Zdroj: rýchla kuchyňa
Gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané s lahodným salátem
Zdroj: rýchla kuchyňa

9. Na závěr gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávejte s lahodným salátem a posypejte čerstvě nasekanou petrželkou.

Gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané s lahodným salátem
Zdroj: rýchla kuchyňa
Gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané lahodným salátem
Zdroj: rýchla kuchyňa

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: