Vepřové maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem na gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané s lahodným salátem. Příprava tohoto skvělého jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd, který Vám zaručeně bude velmi chutnat.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávané s lahodným salátem
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřové maso
- 1 cibule
- olej – na vymazání mísy
Náplň:
- 2 brambory
- 2 lžíce rostlinný olej
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
Směs na potírání:
- 3 lžíce olej
- 1 lžička soli
- 1 lžička černý mletý pepř
- 1 lžička červená mletá paprika
- 1 lžička italské bylinky
Salát:
- 1 mrkev
- 1 bílá ředkvička
- 2 jablka
- 2 lžíce majonéza
- sůl – podle chuti
- cukr – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Na zdobení a posypání:
- čerstvě nasekaná petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Připravte vepřové maso v celku a udělejte do něj zářezy, ale ne úplně. Do jemně vymazané zapékací mísy rozprostřete cibuli.
2. Náplň: Do menší misky vložte na kolečka nakrájené brambory, přilijte olivový olej a dochuťte solí, černým mletým pepřem a červenou mletou paprikou – dobře promíchejte, aby se koření vstřebalo s olejem.
3. Následně kolečka brambor pokládejte mezi zářezy a nechte chvíli stranou.
4. Směs na potírání: Do misky nalijte olej a nasypejte sůl, černý mletý pepř, červenou mletou papriku a italské bylinky – promíchejte.
5. Výslednou směsí potřete celé maso v míse, poté mísu zakryjte vlhkým pergamenem a alobalem.
6. Pečte v předehřáté troubě 60 minut při 180 °C.
7. Po uplynutí doby pečení odstraňte alobal s pergamenem a pečte dalších 5 minut v troubě.
8. Salát: Do salátové mísy vložte nastrouhanou mrkev, bílou ředkvičku a oloupané nastrouhané jabka. Dále přidejte majonézu a dochuťte solí, cukrem a černým mletým pepřem – dobře promíchejte a salát je hotový!
9. Na závěr gurmánské pečené vepřové maso plněné bramborami podávejte s lahodným salátem a posypejte čerstvě nasekanou petrželkou.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!