Tento recept na pečenou vepřovou krkovici plněnou hořčicí, cibulí a nakládanými okurkami v rajčatové omáčce je skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na bohatě ochuceném a šťavnatém masu. Kombinace hořčice, sladké cibule a křupavých okurek dodává masu nezapomenutelnou chuť. Podávané s osvěžujícím salátem, tento pokrm slibuje pestrý gastronomický zážitek, který potěší každého milovníka masa. Ideální pro nedělní oběd nebo speciální příležitosti!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečená vepřová krkovice plněná hořčicí, cibulí a okurkami v rajčatové omáčce s mrkví a salátem
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 1 kg vepřová krkovice
- 10 g soli
- 5 g černý mletý pepř
Náplň:
- 50 g hořčice
- 100 g cibule
- 100 g nakládané okurky
Salát:
200 g červená cibule + 20 g cukru + 20 ml citronová šťáva + 5 g soli
480 g vařené brambory
80 g nakládané okurky
100 g majonéza
70 g hořčice
10 g čerstvý kopr + 10 g čerstvá petrželka
10 g soli
5 g černý mletý pepř
Ostatní:
- 180 g mrkev
Směs:
- 1 l zeleninový vývar + 100 g rajčatový protlak
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Připravte vepřovou krkovici a udělejte do ní zářezy, ale ně úplně. Pak ji posypejte solí a černým mletým pepřem – masírujte rukama, aby se koření vstřebalo.
2. Následně zářezy potřete hořčicí a pokládejte do nich na kolečka nakrájenou cibuli a nakrájené nakládané okurky. Spojte hrubším provázkem ze spodu, pak z vrchu, aby se nerozpadla a položte do zapékací mísy.
3. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.
4. Salát: Do salátové mísy vsypejte jemně nakrájenou červenou cibuli na jemné proužky, pak přisypejte cukr, přilijte citronovou šťávu a osolte. Dobře promíchejte a nechte 15 minut marinovat.
5. Potom do mísy s marinovanou červenou cibulí vložte nakrájené kousky vařených brambor a nakládaných okurek, přidejte majonézu a hořčici. Dále vsypejte čerstvě nasekaný kopr s petrželku a dochuťte solí a černým mletým pepřem – pořádně promíchejte a salát je hotový!
6. Po prvním uplynutí doby pečení krkovice ji vyndejte z trouby, rozložte do mísy s nakrájenou mrkví a přelijte zeleninovým vývarem smíchaným s rajčatovým protlakem.
7. Pečte 1 hodinu v troubě při 180 °C.
8. Po upečení ji podávejte s připraveným lahodným salátem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!