Milujete kávu a kávové dorty? Vstupte do světa úžasných delikates, kde se jemnost snoubí s bohatou chutí. Náš kávový dort s karamelem a kondenzovaným mlékem nejenže vizuálně krásně vypadá, ale neskutečně božský chutná. Kombinace jemné textury a intenzivních tónů kávy, vás okouzlí při prvním soustě, které ochutnáte. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako v kávové pohádce.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kávový dort s karamelem a kondenzovaným mlékem
Co budeme potřebovat:
Kávový karamel:
- 100 g cukr (1/2 šálky)
- 60 ml vody (1/4 šálky)
- 1 lžička instantní káva
Krém:
- 2 vejce
- 1 žloutek
- 1 lžíce instantní káva + 1 lžíce teplé vody
- 1 plechovka kondenzované mléko
- 290 ml mléko
Jak budeme postupovat:
1. Kávový karamel: Do hrnce dejte cukr, přilijte vodu a nasypte instantní kávu – míchejte, dokud se káva nerozpustí. Potom položte na sporák a vařte na mírném ohni bez míchání, dokud se cukr nerozpustí. Jemně promíchejte a nechte 2 minuty povařit.
2. Získaný kávový karamel přelijte do ozdobné mísy a nechte ochladit.
3. Krém: Do jiné mísy rozklepněte vejce, přidejte žloutek a vlijte smíchanou instantní kávu s teplou vodou. Míchejte. Dále nalijte kondenzované mléko z plechovky a do stejné plechovky nalijte mléko a přilijte do mísy – dobře promíchejte.
4. Výsledný krém propasírujte pomocí sítka a nalijte na ochlazený kávový karamel v ozdobné míse.
5. Následně mísu položte do formy a na dno formy nalijte teplou vodu, pak přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 60-70 minut při 180 °C. Po upečení nechte vychladnout.
6. Potom dort pomocí talíře překlopte na druhou stranu a podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou kávovou chuť!