Představte si ten dokonalý spoj křupavosti a chuti! Naše chutné řízky z vepřového karé na strouhaných bramborách nejenže zaručují výborný gastronomický zážitek, ale také představují dokonalý recept pro ty, kteří hledají jednoduché a přitom chutné jídlo.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Řízky z vepřového karé na strouhaných bramborách
Co budeme potřebovat:
- 6 středně velkých brambor
- 6 plátků vepřového karé
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 cibuli
- 3 vejce
- sůl
- 2 PL pšeničné mouky
- 2 vejce
- 80 g sýra
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve nastrouháme nahrubo brambory do mísy. Opláchneme je studenou vodou.
2. Vepřové maso nakrájíme na plátky. Plátky položíme na tvrdý povrch, překryjeme fólií a vyklepeme je.
3. Maso osolíme, opepříme a vymasírujeme rukou.
4. Brambory důkladně vymačkáme a přeneseme do čisté mísy. Přidáme vejce, sůl a pepř.
Dále přidáme nastrouhanou mrkev, mouku a vše důkladně promícháme.
5. Na pánvi zahřejeme olej a přidáme vrstvu bramborové směsi.
6. Maso namočíme do rozšlehaného vejce na talíři a položíme ho na bramborovou směs na pánvi.
7. Na vrch masa položíme další vrstvu bramborové směsi.
8. Řízek otočíme na druhou stranu a smažíme na středním ohni dozlatova.
9. Řízky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme je do trouby a pečeme 20-25 minut při teplotě 180 °C.
10. Maso posypeme sýrem a pečeme dalších 5-7 minut při teplotě 200 °C.
11. Na řízky posypeme nasekanou petrželku a můžeme podávat.
Hotovo! Dobrou chuť!