Vepřové kotlety pod houbovou peřinkou se slaninou a sýrem

Úvod

Připravte si výtečné vepřové kotlety pod houbovou peřinkou se slaninou a sýrem, které oslní každého milovníka dobrého jídla. Tento recept kombinuje šťavnaté vepřové maso s bohatou chutí hub, slaniny a sýra, což tvoří perfektní kombinaci pro chutný oběd nebo večeři. Příprava je snadná a výsledek zaručeně stojí za to.

Zdroj: receptneked.hu

Ingredience

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • 250 g hub nebo žampionů
  • 100 g slaniny
  • 2 rajčata
  • 1 ostrá pálivá paprika
  • 1 hlava červené cibule
  • 4 tenké plátky šunky
  • 4 plátky sýra
  • Sůl
  • Mletý bílý pepř
  • Grilovací koření
  • 50 g másla
  • 50 g mouky

Postup

1) Příprava kotlet: Kotlety jemně naklepejte, osolte, opepřete a posypte grilovacím kořením. Plátky masa obalte v mouce.

2) Smažení kotlet: Na pánvi rozpusťte máslo a opečte kotlety z obou stran dozlatova. Poté je přemístěte do pekáče.

3) Příprava zeleniny a slaniny: Červenou cibuli nakrájejte na malé kousky, žampiony na plátky a slaninu na kostičky. Papriky a rajčata rovněž nakrájejte na plátky.

4) Dušení hub: Na pánvi, kde jste smažili maso, opečte slaninu. Přidejte cibuli a orestujte dozlatova. Přidejte houby a za stálého míchání je restujte, dokud nevyprchá šťáva.

5) Sestavení pokrmu: Na předsmažené kotlety v pekáči vrstvěte orestované houby, plátky rajčat a pálivé papriky. Každý plátek masa obložte plátkem šunky a sýra.

6) Zapečení: Pekáč vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů C a pečte, dokud sýr nerozteče a nezíská zlatavou barvu, asi 15-20 minut.

Mafiánské brambory: Toto schová do kapsy i tradiční francouzáky, celá rodina si chodila přidat

Závěr

Tento recept na vepřové kotlety pod houbovou peřinkou je skvělou volbou pro každého, kdo hledá lahodný a sytý pokrm. Perfektní kombinace masa, hub, slaniny a sýra vytváří úžasný chuťový zážitek, který potěší všechny přítomné u stolu.